(►) Több százan csodálták a veterán járműveket a halasi főtéren (galéria)
Közélet

(►) Több százan csodálták a veterán járműveket a halasi főtéren (galéria)

Huszonkilencedik alkalommal adtak egymásnak randevút  veteránautók és motorok szerelmesei Kiskunhalason. A Kántor András emlékére létrehozott egyesület idén is megszervezte a nemzetközi találkozóját, amelynek köszönhetően több mint 100 jármű és azok boldog, büszke tulajdonosai érkeztek városunkba. A rendezvény záróprogramja ezúttal is a főtéri bemutató volt, amelyre százak voltak kíváncsiak.

Kiskunhalas méltán lehet büszke a Kántor András Veterán Autós és Motoros Találkozóra, amelynek immáron közel három évtizedes múltja van. 1994-ben hunyt le Kántor András, akinek szívügye volt a a 30 évesnél korosabb járművekkel való törődés, hagyományőrzés. Az ő tiszteletére alakult a halasi egyesület, és ezért rendezik meg a programot is. A nemzetközi népszerűségnek örvendő eseményre az ország minden szegletéből, sőt, a határon túlról is érkeztek résztvevők. Péntektől vasárnapig Kiskunhalas volt a veteránautók, motorok fővárosa. Ismét eljöttek a velocipédesek is, a világbajnok Halápi Sándor vezetésével.

Szombaton rendezték meg a hagyományos túraversenyt, amely ezúttal a vármegye déli részét érintette. Vasárnap reggel pedig a résztvevők a város utcáit járták be. Az egyik fontos állomás a katolikus temető volt, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúit, virágait Kántor András sírjánál. A halasi főtéren pedig már sokan várták a begördülő két- és négykerekű járgányokat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere, valamint a rendezvény névadójának családtagjai is. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a legöregebb autó egy 1918-as Ford T-modell, a legkorosabb motorbicikli pedig egy 1929-es Harley Davidson D750 volt. (További részletek a Halas Televízió Kultúrkép című magazinjában)