Tűzoltó lánykérés Halason: Vivien igent mondott Gergőnek
Közélet

Tűzoltó lánykérés Halason: Vivien igent mondott Gergőnek

Dőlt a garázsból a füst, szirénázó tűzoltóautó érkezett a Kun térre, amelyből védőruhába öltözött tűzoltók ugráltak le és tették a dolgukat. Eddig a történések a sziréna rovatunkba kívánkoznának, de ez egy gondosan megtervezett és szervezett leánykérés pillanatai voltak. Néhány perccel később Farkas Vivien Réka boldogan mondott igent tűzoltó szerelmének, Ropos Gergőnek.

Ropos Gergő őrmester, a Kiskunhalasi Tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot, szerelme, Farkas Vivien Réka a helyi börtönben dolgozik. Szinte törvényszerű, hogy kettejük kapcsolatának komolyra fordulása nem történhet meg csak úgy, hétköznapi módon. Mindketten kedvtelve nézték azokat a videókat, amelyek tűzoltós leánykéréseket örökítettek meg. Gergő biztos volt abban, hogyha eljön a nagy elhatározás, az emlékezetes lesz. Meg is kezdte a szervezést, amelybe a parancsnokain, kollégáin kívül hozzátartozóit is beavatta. Megvoltak a szükséges engedélyek is. Édesanyja üzemelteti a Kun téren lévő kávézót, így kézenfekvőnek tűnt, hogy ott legyen a jeles esemény. A vendéglátóhely mellett van egy garázs, amelyet a nagy napon füstgéppel tettek ideális helyszínné. 

- Páromat becsalták a kávézóba, ő mit sem sejtett.  Közben mi elindultunk a laktanyából. Persze ha közben éles riasztás lett volna, azonnal indultunk volna oda segíteni. Ez idő alatt persze minden rokon, ismerős a környéken bujkált, várták a nagy pillanatot. Amikor megkaptuk a jelet, minden engedéllyel, szirénával megálltunk a helyszínen, és megkezdődött a gyakorlat. Szolgálatparancsnokom ment a garázskulcsért, én nyitottam, aztán egy sugárfedezet mellett, teljes védőruházatban, légzőben bementünk, mindenhol füst volt. Közben édesanyám is kijött a kávézóból. Mondjuk én jobban izgultam, mint bármikor, aztán letérdeltem Vivi elé – tudtuk meg Gergőtől. 

- Vasárnap dél körül Gergő édesanyja felhívott, hogy rosszul lett és menjek be a kávézóba, vigyek neki gyógyszert. Megérkeztem, kértem egy üdítőt és beszélgettem, pár pillanat múlva szirénázást hallottam. Először még nem is gondoltam a tűzoltókra. Megálltak az épület előtt, majd beszaladt a szolgálatparancsnok, hogy kell neki a garázskulcs, mert füst ömlik ki onnan. Ekkor, mit sem sejtve én is kimentem Gergő édesanyjával. Ekkor láttam én is, hogy ömlik ki a füst a garázsból, azt hittem, tényleg ég valami. Ekkora már Gergő és egy pár tűzoltó bent volt. Egyszer csak kijöttek és a szolgálatparancsnok annyit mondott, hogy eloltották a tüzet. Ekkor a Gergő megjelent előttem és letérdelt, a többiek mögé álltak. Kisebb sokkot kaptam, de már tudtam, hogy mi is lesz itt. Elővadászta Gergő a gyűrűt, megkérdezte hogy leszek -e a felesége én pedig a igent mondtam neki, majd a nyakába borultam. Nagyon jó érzés volt. Egy álmom vált valóra. Nagy örömmel tölt el, hogy egy tűzoltó menyasszony lettem- tette hozzá a boldog Vivien.