Ügyesek voltak a diákok a kerékpáros kupán
Közélet

Ügyesek voltak a diákok a kerékpáros kupán

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei  rendezték meg a „Kerékpáros Iskola Kupa" és a „Ki a mester két keréken?" elnevezésű verseny helyi döntőjét. Az elméleti és ügyességi próbatétel győztesei képviselhetik a várost a vármegyei döntőben.

A Kiskunhalas Városi Balesetmegelőzési Bizottság általános iskolás gyermekek körében, a kulturált és szabályos közlekedésre nevelés érdekében a kerékpáros közlekedési ismeretek fejlesztését tűzte ki célul. Ennek keretében rendezték meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a „Kerékpáros Iskola Kupa" és a „Ki a mester két keréken?" elnevezésű verseny helyi döntőjét. Mindkét kategóriában elméleti KRESZ tesztlapot töltöttek ki a diákok, majd az ügyességi akadálypályát teljesítették.

A Kerékpáros Iskola Kupa legjobb lány versenyzője, Felföldi Roxána, a legjobb fiú versenyzője pedig Ferenczi Csanád volt. A Ki a mester két keréken a lányoknál Lacza Maja, a fiúknál pedig Sánta Noel volt a legjobb. Mindkét versenytípusból a  legügyesebb lány és fiú részt vesz a vármegyei döntőben, amit Kiskőrösön rendeznek április 10-én.