Új étkezőt épített a Merkbau a dolgozóinak
Közélet

Új étkezőt épített a Merkbau a dolgozóinak

Ötven-hatvan fő befogadására alkalmas vadonatúj étkezőt épített a Merkbau Zrt. a dolgozóinak. Mint megtudtuk, saját tervek alapján készült el a kivitelezés, a végeredmény pedig egy modern létesítmény lett. Knáb Anita HR-vezető szerint a munkatársak pozitívan fogadták a beruházást. 

- Teljesen új étkező készült vagy a régebbit újították fel?
- A Merkbau minden irodájában, üzemében vagy kereskedelmi egységében eddig is lehetőséget biztosítottunk arra a kollégáinknak, hogy közös konyhában étkezzenek, kávét és teát igyanak, azonban az irodaházban az elmúlt pár évben, mivel egyre többen vagyunk, már szűkösebben fértünk el. Azért építettük az új étkezőt, hogy kulturált környezetben, kényelmesen tudjanak a kollégáink étkezni, hogy legyen egy hely, ahol meg lehet pihenni, találkozni, beszélgetni egy kicsit. Az étkező teljesen új, az emeletről a földszintre került, sokkal nagyobb és persze új design-t kapott. 
- Kinek az ízlését dicsérik a tervek?
- A hatalmas dicséret a Merkbau tervező csapatát illeti. A saját beruházásink jelentős részét ők tervezik meg, nem is volt kérdés, hogy az étterem nekik való feladat, hiszen ki is tudná jobban, hogy mire van szükségünk, mint azok, akik itt dolgoznak nálunk? A tervezés mellett a kivitelezést is saját magunk végeztük, a projekten dolgozó kollégáknak is jár a dicséret és köszönet természetesen. 
- Egyszerre hányan férnek el?
- Az új étkezőben egyszerre nagyjából 50-60 ember tud leülni, korábban ennél lényegesen kevesebben fértünk el. Most, mivel már elférünk, lehetőségünk van olyan kollégákkal is beszélgetni, akikkel eddig csak csapatépítő rendezvényeken találkoztunk. 
- Van konyha is?
- Igen, van egy tálaló konyhánk, amit a szolgáltató, akik az ebédet és a büfét üzemeltetik, használnak. Emellett van egy mini konyha is, ahol hűtő, mikrók és vízforralók vannak. Itt tudják a kollégák az otthonról hozott ebédet tárolni, melegíteni, esetleg teát főzni.

- Milyenek a dolgozói visszajelzések?                                                                                                                                           - Eddig csupa pozitív visszajelzés érkezett, örülnek, hogy van reggeli, finom a kávé, az ebéd. Értékelik, hogy kényelmesen tudnak leülni, beszélgetni. A szolgáltató munkatársai is kedvesek, jó a hangulat, kellemes a légkör. És ami talán a legfontosabb visszajelzés: nagyon sokan ebédelnek az étkezőben. 
- Van-e olyan terület, ahol jelenleg, a járványt követő időszakban munkaerőhiány van?
- Folyamatosan futnak hirdetéseink, szellemi és fizikai munkakörökre egyaránt. Kiskunhalasi munkavégzéssel árukiadókat, raktárosokat, csempe-szaniter és nyílászáró értékesítőt keresünk. Bízom benne, hogy a megújult étkező egy olyan plusz, minden egyéb mellett, ami miatt sok jelentkezőnk lesz és szívesen csatlakoznak majd a Merkbau csapathoz. 

Fotók: Anda Péter