Új forgalmi rend lép életbe a Semmelweis téren
Közélet

Új forgalmi rend lép életbe a Semmelweis téren

Sikeres komplex közlekedésfejlesztési intézkedések zárultak nemrégiben Kiskunhalason, ennek részeként a régi leromlott állapotú buszállomás helyén új, modern pályaudvar épült. Az új autóbusz-állomás átadásának időpontja július 16-án, szombaton 10 órakor lesz. Az ezt megelőző napon már kikerülnek a helyükre a megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető táblák.

Az új forgalmi rend – egy kisebb korrekciót leszámítva – megegyezik a 2021 elején bevezetett ideiglenes forgalmi rendet megelőző forgalmi renddel. Dervaderics-Kuruc Brigitta osztályvezető a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa megkeresésünkre elmondta, hogy az új szabályozás szerint a Szász Károly utca és Nagy Szeder István utca közötti szakaszon ismét kétirányú lesz a forgalom.

A Szász Károly utcáról be lehet hajtani a piac (Május 1. tér) irányába, a Magyar utcán egyirányú lesz a forgalom a Nagy Szeder István utcáig. Ennek megfelelően a Városi Bölcsőde a „régi útvonalon” közelíthető meg autóval. Május 1. tér Városi Bölcsőde előtti szakasza a Magyar utca irányából egyirányú lesz a Semmelweis tér felé. A másik irányból, a Semmelweis tér felől csak a piaci parkoló végéig lehet majd behajtani.

Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy a Nagy Szeder István utca – Dr. Monszpart László utca kereszteződénél a forgalmi rend nem változik, azaz marad az építkezés kezdetén bevezetett új, most is életben lévő forgalmi rend. A közlekedőktől azt kérik, hogy ne megszokásból közlekedjenek, készüljenek fel a megváltozott forgalmi helyzetre és az új buszállomás környezetében a megnövekedett autóbusz forgalomra.