(►) Új parkolók a Bajza és Kisfaludy utcák kereszteződésénél
Közélet

(►) Új parkolók a Bajza és Kisfaludy utcák kereszteződésénél

Önkormányzati forrásból, lakossági kezdeményezésre, 12 új parkolóhellyel bővült a Bajza és Kisfaludy utcák kereszteződésénél található lakóövezet. A terület rendezetté, kulturálttá vált és az ott élők gépkocsi elhelyezésének feltételei javultak. Az önkormányzat erre 8 millió forintot biztosított – tájékoztatta szerkesztőségünket a körzet képviselője, Dr. Bognárné Nagy Éva.

A Bajza és Kisfaludy utcák kereszteződésénél osztotta meg szerkesztőségünkkel  gondolatait az önkormányzati forrásból történt új parkolóhelyek kialakításával összefüggésben Dr. Bognárné Nagy Éva képviselő. Tizenkét autónak biztosít majd kulturált körülményeket a terület, amelynek a környezete is rendezetté vált.

Dr. Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselő

A lakók megkeresésére indult meg a parkolókialakítás. Először a meglévő parkolók rendezése merült fel, majd jött az újabb ötlet - amelyre lehetőség nyílt - hogy alakítsunk ki új parkolóhelyeket. Az erre való nyitottság mellett persze anyagi forrásra is szükség volt – nyilatkozta Dr. Bognárné.  Innen már az ügyek intézésének jó része rám hárult. Önkormányzati területről lévén szó, az engedélyeztetésekkel kezdtünk, majd pedig kiviteli tervekre volt szükség és kivitelezőre. Az új parkoló helyében akarategység alakult ki és a Bajza és Kisfaludy utcák kereszteződésénél található területen jelöltük ki a 12 autó elhelyezésére alkalmas részt. A területrendezést követően megfelelő aljzatot, körül határoló kövezetet kapott a terület, parkolóhely elválasztókkal. A környezetet is rendeztük, ahol még a zöldfelület kialakítása a főkertészre vár, de hamarosan azokat a munkákat is elvégzik.

A többszintes társas házak 1977-ben lettek átadva, azóta nagyot fordult a világ és ahogy országosan, úgy Halason is megtöbbszöröződött az autó tulajdonosok száma. Mindenképp szükség volt az új parkolóhelyek kialakítására. Ez mindösszesen 8 millió forintba került. A lakók javára szolágáló beruházás 100%-os önkormányzati forrásból épült – zárta rövid nyilatkozatát a képviselőasszony.

A megújult parkolóban Kuris István László alpolgármestert kérdeztük, hogy települési szinten hasonló beruházásokra nyílt és nyílik-e lehetőség. Az alpolgármester kitért rá, hogy a város rendkívül változatos lakókörnyezetekkel rendelkezik és minden területen más jellegű megoldások kellenek az ilyen és hasonló beruházásokra. Van, ahol járdaépítés, pihenőhely kialakítás, útfelületépítés, vagy parkolóépítés indokolt. 

Kuris István László alpolgármester és Dr. Bognárné Nagy Éva képviselő terepbejárás közben

Önkormányzati forrás elérhető, ahogy itt is történt – mondta Kuris István László. Kéri a lakosságot a városvezető, hogy keressék a képviselőket, mert több száz milliós forrás áll rendelkezésre ilyen beruházásokra. Az önkormányzat abban is partner, hogy akár árajánlattal kivitelezőt is keressenek a lakók, mert ezzel is segítik a megvalósulást. Az alpolgármester szerint az érintett lakosokkal közösen hozott döntések mindenki megelégedését és a város javát szolgálják.