(►) Új parkolót építenek a kórház közelében
Közélet

(►) Új parkolót építenek a kórház közelében

Újabb megállóhelyek kialakítását tervezi az önkormányzat a Semmelweis Kórház mellett. Egy fás-bokros területet jelöltek ki erre a célra, első körben 80-100 autó tudna itt leparkolni, enyhítve a kórház előtti zsúfoltságot.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház százötvenezer ember betegellátását végzi, ebből adódóan vannak olyan napok, amikor szinte lehetetlen leparkolni a közvetlen közelében. A Csetényi Élménypark bejáratához közeli füves területre szoktak ilyenkor beállni az autósok. Az önkormányzat látva a kialakult helyzetet megoldást talált a problémára, a strand területéhez közel lesz kialakítva a megállóhely.

Tóth Péter osztályvezető megkeresésünkre elmondta, amennyiben igény lesz rá, újabb területet alakítanak át parkolóvá.

„ A Csetényi park bejárata mellett egy pár éve alakított ki az önkormányzat egy elég komoly kapacitású parkoló felületet, térkővel, aszfaltos útburkolattal. A tapasztalat azt mutatta, hogy bár ez a Csetényi park látogatóinak készült elsősorban, de a kórházba érkezők is ezt használják. Érzékeltük ezt a parkolási problémát, ami különösen csúcsidőben a kórház környékén jelentkezik, és a parkoló melletti terület tulajdonosával felvettük a kapcsolatot, vele sikerült egy olyan megállapodást kötni, ami szerint az önkormányzat térítésmentesen használhatja a területét is. Az a tervünk az, hogy a közeljövőben egy olyan parkoló felületet alakítunk ki ezen a magántulajdonú területen, ahol a parkoló helyzet egy kicsit javulhat, illetve enyhíthetőek az anomáliák. Nem gondolunk nagy beruházást végezni ezen a területen. Egy olyan minimális parkoló placcot akarunk tulajdonképpen kialakítani, ami kulturáltan használható, könnyen ki lehet járni. Nyilván itt kerítésbontással, egy kis tereprendezéssel fog ez járni.

Az előzetes számítások szerint a legminimálisabb beavatkozással, egy ki-be járó úttal, merőleges parkolással, olyan 80-100 autó elhelyezésére nyílik lehetőség. A terület ennél sokkal nagyobb, tehát hogyha erre igény van, és az önkormányzat úgy ítéli meg, hogy erre több forrást kíván fordítani, akkor ez 300-400 férőhelyig is bővíthető. ”