Új tudással gyógyítanak a kórházban (videó)
Közélet

Új tudással gyógyítanak a kórházban (videó)

128 dolgozó vett részt különböző képzéseken az elmúlt 29 hónapban. A halasi kórház pályázati segítséggel, európai uniós támogatással több, mint 77 millió forintot fordíthatott a programra. A projekt e hónap végén zárul le.

A program egyik célja, hogy tovább javuljon az egészségügyi ellátás színvonala, illetve a képzések segítségével a kórházi dolgozók alkalmazkodni tudnak az orvostudomány és a technológia fejlődése által megkövetelt szakmai elvárásokhoz – nyilatkozta a Halasmédiának Szalai Zoltán projektmenedzser.

A kórház dolgozói széleskörű ismereteket szereztek, amiket már alkalmaznak a hatékonyabb gyógyítás érdekében. Szakdolgozói ráépített képzésen 14 fő vett részt ők felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápolást, sürgősségi szakápolást, gyermek aneszteziológiai és intenzív szakápolást, diabetológiai szakápolást tanultak, valamint kardiológiai és angiológiai szakasszisztensek, egészségügyi gyakorlatvezetők és endoszkópos szakasszisztensek lettek.

korhik 06

Szakorvosi ráépített képzésre hárman jártak, csakúgy, mint szakorvos jelölt képzésre. Száznyolcan pedig menedzsment jellegű továbbképzéseken -kommunikációs készségek fejlesztése és konfliktuskezelés, jogi konfliktusok kialakulásának megelőzése a betegellátás során, betegdokumentáció kialakítása és kezelése szakmai és adatvédelmi szempontok figyelembe vételével – tanultak.

A „Képzési és ösztöndíj programok megvalósítása a Semmelweis Halasi Kórházban című, TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0024 jelű pályázatra az intézmény 77 342 916 Ft támogatási összeget kapott.

Szöveg-fotó: Fehér Erika