Újabb pénzadományt kapott a kórház
Közélet

Újabb pénzadományt kapott a kórház

Egyre erősebb a társadalmi összefogás, amelynek célja a koronavírus járvány miatt leterhelt egészségügy megsegítése. Ez vezérelte Morvai Józsefet is, aki az M-Wald Kft. képviseletében félmillió forintot adományozott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak. A pénz nagyon jókor érkezett, speciális légzést segítő berendezésekre fordítódott ez az összeg.

Az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, úgy gondoltuk, ezt a lehetőségeinkhez képest segítjük, mondta a Téglagyár Tüzépet is működtető M-Wald Kft. ügyvezetője Morvai József. A vállalkozó már a hét elején felvette a kapcsolatot Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatóval. A szóbeli felajánlást, gyorsan követte a tett, így néhány órán belül már meg is érkezett a kórház számlájára a félmillió forint. Morvai József elmondta, most kell segíteni az egészségügyet, fontos éreztetni a dolgozókkal, hogy a lakosság elismeri a munkájukat, hiszen a családjaink, hozzátartozóink életéért küzdenek minden nap.

Az ügyvezető arról biztosította a kórház vezetőjét, hogy ez a pénzbeli támogatás nem csak egyszeri alkalmat jelent, a későbbiekben is a lehetőségeikhez képest segítik a jobb betegellátást.

Dr. Szepesvári Szabolcs köszönetet mondott a vállalkozónak és egyben arról is tájékoztatta, hogy a pénzt már fel is használták, speciális oxigénadagoló, a légzést megkönnyítő berendezéseket vásároltak és ezeket az intenzív osztályon alkalmazzák majd. A témáról bővebben a december 7-i Híradóban számolunk be.