(►)  Újjászületett a felsőszállási út menti kereszt (galéria)
Közélet

(►) Újjászületett a felsőszállási út menti kereszt (galéria)

Példás összefogás szép példáját mutatta a felsőszállási közösség. Az egykori iskola diákjai még 2000-ben állítottak egy út menti keresztet, amely 2019-ben egy vihar miatt kidőlt. Adakozásból, kétkezi munkával újjászületett a feszület, amelynek ünnepélyes szentelésére csütörtökön kora este került sor közel száz érdeklődő előtt.

Két évtizeden át volt találkozóhely, vagy éppen a kerékpárosoknak pihenőhely az Olajosok útja mentén egy kereszt és az azt körülvevő kis park. Még 2000-ben állították a feszületet az egykori felsőszállás iskola diákjai. 2019-ben aztán egy vihar tönkretette az összetartozás jelképét. A közösség viszont nem hagyta annyiban, elhatározták, hogy visszaállítják a keresztet, méltó emléket állítva így az egykori intézménynek, a diákságnak. Nagylelkű adományoknak, sokak kétkezi munkájának, valamint Kinda Mihály asztalosnak köszönhetően ismét áll a feszület, megújult a kis park is. Közel százan látogattak el csütörtökön este, az újraszentelés alkalmából a helyszínre. 

Az ünnepi szentmisén a hívek láthatták az az ereklyét, amelyben ott van Krisztus keresztfájának egy darabja. Az összefogás szép példáját jelképezte a szertartás is, amelyen Seffer Attila és Talapka István plébános atya mellett Kis R. Sándor nyugalmazott plébános is részt vett. A szentmisét követően megáldották, felszentelték az új keresztet, majd baráti beszélgetés zajlott.