Védd, amíg megvan!
Közélet

Védd, amíg megvan!

…e jelszóval képviselte magát a halasi kórház a Rákóczi-kupa szombati napján a Vári Szabó Szakközépiskola sportcsarnokának aulájában, ahol tinik és szépkorúak egyaránt igénybe vették az ingyenes – és ezúttal is vidám hangulatú – egészségügyi szűrési lehetőséget.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház mind ismertebb egészségfejlesztési programjának szerves része egyrészt a Helyi Egészségfejlesztési Iroda (HEFI) volt az ősz folyamán, valamint a városi rendezvényekre való kitelepülés. Szüretkor, az október-hóeleji nagyvásáron és most, a Tekó hagyományos futballtornáján is megjelentek az intézmény orvosai, ápolói, hogy vércukor-, vérnyomás- és véroxigén-, illetve testtömegindex- vagy haskörtérfogat-méréssel, és az ezekhez kapcsolódó szakmai tanácsadással szolgálják a helyi betegség-megelőzés és egészségtudatos életmód ügyét.

A szombati kórházi kitelepülés alkalmával mintegy 70-80 helyi polgár és vendég – köztük tizenéves fiatalok, közép- és időskorúak is szép számmal – vette igénybe a HEFI lakossági szűrési lehetőségeit névvel vagy anonim módon. Ők ezúttal az egészségükkel kapcsolatos fontos információkon túl egy teljes kiőrlésű gabonából sütött zsemlés szendvicset és tápláló, mégis könnyű, nyers zöldségekből készített, ízes salátát kaptak a részvételért.

sportmeres

Akárcsak a szüreti és vásári kórházi kitelepülés, a tekós rendezvényen való megjelenés is sok mosollyal, derűvel, a sportesemény forgatagához képest is úgyszólván családias hangulatban telt. A kórházi HEFI-iroda egyébként folyamatosan várja azokat, akik akár csak az egészségüket érintő tudnivágyással, akár könnyebb konkrét panasszal szeretnének hasznos információkhoz jutni. Őket reggel fél 9-től délután 4 óráig várják a kórházi bőrgyógyászat épületének emeletén. Célszerű a mérések sikere érdekében legalább 2 órával étkezés után vagy nyitási időben, evés előtt felkeresni az irodát. Az egészségünk fontosságát gyakran csak akkor értékeljük, amikor veszélybe került. A kórházi EFI-iroda azt szeretné, hogy ezt a veszélyt megelőzhessük, elháríthassuk!

(Halasmédia-összeállítás)

{phocagallery view=category|categoryid=1224|limitstart=0|limitcount=0}