Változatos versenyszezon show-val, majálissal a lovasparkban
Közélet

Változatos versenyszezon show-val, majálissal a lovasparkban

Kialakult a Hirling József Lovaspark szabadtéri évadban rendezendő versenyeinek a listája 2024-ben. A lovassportok szerelmesei áprilistól szeptemberig 11 eseményre számíthatnak a Hirling József Lovaspark füves arénájában vagy filces pályáján. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező május 1-jéhez kötődő lovasesemény populáris arculatot vesz fel, amely showersenyben és majális formájában ölt testet  – tudatta szerkesztőségünkkel Rózsahegyi Róbert telepvezető a szervezőcsapat nevében. (címképen: a lovasbázis szervező teamje)

A napokban tartottak programszervezői megbeszélést a Hilring József Lovasparkban. Rózsahegyi Róbert, a bázis telepvezetője azt nyilatkozta, hogy a lovasok két szakág versenyein mérik össze tudásukat az idei szabadtéri szezonban a lovasparkban. Halas a díjugratást rendezvényeivel több mint félévszázada szolgálja füvespályája különlegessége okán és ez így lesz 2024-ben is. A lovasszakágak terén a viszonylag fiatal szabadidős lovaglásnak is több versenyhez ad helyszínt a Hirling Lovaspark.

Kiskunhalas Város nagydíjának átadója 2023-ban

A telepvezető megerősítette, hogy a 2024-es esztendő szabadtéri versenynaptárát kialakították, amit a Magyar Lovas Sportszövetség Díjugrató Szakága jóváhagyott és közzé tett. Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban április elejétől, szeptember közepéig hét nagyszabású díjugrató lovasversenyt rendeznek, köztük nemzeti versenyekkel és korosztályos magyar bajnoki döntőkkel. A szabadidős szakág négy versenyt tervez a kiskunhalasi pályára. A versenyek a füves és a filces pályán vegyesen kerülnek megrendezésre.

Rózsahegyi Róbert telepvezető

Nagy a készülődés és meglepetések sora lesz május elsején, ahol show-versenyeket láthat majd a közönség és majális jelleget ölt a rendezvény. A Kiskunhalasi Lovasbandérium fellépésére is számíthat a nagyérdemű. A lovasok és a nézők körében egyaránt nagy érdeklődésre számot tartó championátus I. fordulója megint Halason lesz. Augusztus 2 és 4 között rendezik meg a Fazekas Mihály utcai lovas létesítményben a díjugrató championátus I. körét, ami mindig kecsegtet egyéb, a lovasok és a nézők számára is meglepetést hozó kiegészítő programokkal.

Pápai Kíra énekel a tavalyi II. Félúton Fesztiválon

Rózsahegyi Róbert egy most már hagyománynak nevezhető eseményt, a Félúton Fesztivált is kiemelte tájékoztatójában, amely a lovaspark profiljának szabadidős, rekreációs és családi programhelyszínoldalát erősíti. A III. Félúton Fesztivál a megszokottól később, április 13-án kerül megtartásra. A halászlé főzőversenyről és a színes zenei műsorokról elhíresült esemény az idén is gasztronómiai élményektől és szuper programoktól lesz gazdag.

Nagy siker volt az elmúlt évben a korlátugratás, az idén is lehet rá számítani

A 2024. évi szabadtéri szezon kiskunhalasi versenyeinek tervezete:

 • április 06. REV + Szabadidős verseny
 • április 07. Nemzeti verseny
 • május 01. Show verseny és Majális
 • június 07-09. Nemzeti verseny
 • június 29. Szabadidős verseny

A halasi díjugrató versenyek mindig nagy közönségfigyelemmel kísért események

 • július 05-07. Nemzeti verseny
 • július 20. Szabadidős verseny
 • augusztus 02-04. Championátus I.forduló
 • augusztus 17. Szabadidős verseny
 • augusztus 30-szeptember 01. Póni, gyerek, ifi, U25, amatőr, veterán OB
 • szeptember 21-22. Régiós döntő

Buborékfoci, az elmúlt évi championátus meglepetésrendezvénye

A lovasversenyek, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is térítésmenetesen látogathatók!

Archív képek: Kovács Iván