Vegasi hangulat a táncgálán (galéria)
Közélet

Vegasi hangulat a táncgálán (galéria)

Az elmaradt 30. születésnapot ünnepelte 2022. évi táncgáláján a Pro Urbe díjas Stúdió 2000 TSE szombaton. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek táncosok és a klub – kevés kivétellel - valamennyi tagja a legkisebbektől a legnagyobbakig szerepelt a két felvonásos műsorban. Az egyesület díjakat kapott és adott. Az est las vegasi hangulattal zárult és a Lobo Latino zenekar partijával hajnalig folytatódott.

Pontban este 7 órakor vette kezdetét a 30+2 Jubileumi Táncgála április 2-án Kiskunhalason, a Dékáni Sportcsarnokban. A gálára a jegyek már a hét elején elfogytak a nagy érdeklődés miatt, így szerencsésnek érezhette magát, aki bejutott a nagyszabású, hagyományos tánc-show-ra.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a táncgála fővédnöke Juhász Ágnest, a klub művészeti vezetőjét köszönti virággal

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a táncgála fővédnöke nyitotta meg a rendezvényt. A politikus örömének adott hangot, hogy milyen szerteágazó szakmai munkát végez a Stúdió 2000 TSE, amit szinte az egész ország területén folytatnak. A képviselő elismeréseként virágcsokrokkal és ajándékkal lepte meg a Juhász Ágnest, a klub művészeti vezetőjét és férjét, Tóth Szilárdot, az egyesület táncpedagógus mindenesét.

A "minikék" bemutatója óriási tapsot kapott

A táncgála programjában a Stúdió 2000 TSE minden korosztálya fellépet. Formációkat, egyéni kűröket, különleges jelmezes táncokat láthatott a nagyérdemű, akik minden kört hatalmas tapssal, ujjongással, ovációval jutalmaztak.

Zsámbóki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke köszöntőt mond

A két felvonásos est második része Zsámbóki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnökének köszöntőjével indult. A szakvezető méltatta a Stúdió 2000 TSE-ben évtizedek óta folyó magas színvonalú szakmai munkát és megköszönte, hogy oly sok tehetséges versenytáncost nevelt a klub. Mint mondta, az egyesület tagjai közül a múltban és a jelenben is válogatott sportolókat adott és ad a magyar táncsportnak, ami rendkívüli szakmai teljesítmény. Az elnök beszéde végén a szövetség elismerő oklevelével tüntette ki a klubalapító párost, Juhász Ágnes és Tóth Szilárdot.

A Dzsinn, aki las vegasi hangulatot varázsolt a Dékáni Sportcsarnokba

Elismerésekből nem csak a klub részesült. A klub vezetése ezúttal a közönség soraiban helyet foglaló támogatókat is megszólította és fehér keretbe foglalt köszönő oklevelet adtak át a táncosok részükre. Különdíjat vehetett át Bölecz Jenő, az egyesület alapító elnökségi tagja. A támogatóként is sokat segítő vezető, egy pár aranyszínű táncos cipőt kapott a klubtagságtól.

Bölecz Jenő az aranycipőt veszi át Juhász Ágnestől

A díjátadások után mágikus jelenet következett. Dzsinn lépett a táncparkettre és las vegasi mulatóvá varázsolta a sportcsarnokot. Innentől kezdve egy fergeteges, jelmezes tánc revünek lehettek a tanúi a nézők. A show végén születésnapi torta emelte az est fényét. A táncosok hatalmas taps közepette történő körbevonulással köszönték meg a közönség egész esti lelkes biztatását. A táncgála a Lobo Latino zenekar partijával folytatódott hajnalig.

Képek: Anda Péter