Véradás lesz Halason május 5-én
Közélet

Véradás lesz Halason május 5-én

A vérre folyamatosan szükség van. Májusban is véradásra biztatja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt. Kiskunhalason minden hónap első szerdáján van véradás, így e hét szerdán, vagyis május 5-én is számítanak a donorok önzetlenségére. A helyszín ezúttal is a Sétáló utcai Közösségek Háza. A Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai reggel 8-tól 13 óráig fogadják a véradókat.

Május 5-én, szerdán véradásra várják Halason a rendszeres donorokat és azokat is, akik még nem adtak vért, de úgy gondolják, ők is szeretnének ily módon segíteni embertársaikon. A Közösségek Házában reggel 8 órától lehet vért adni egészen 13 óráig.

A koronavírus-járvány kapcsán most is azt kérik a véradóktól, hogy ne lépjenek be a véradás helyszínére, ha koronavírus fertőzésben szenvednek! Ne menjenek vért adni, akik például köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van vagy például szoros kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel! Akik felgyógyultak a koronavírus fertőzésből, a gyógyulást követő három hét múlva adhatnak vért.