Versenyeztek, szerették Halast rendőreink (galéria)
Közélet

Versenyeztek, szerették Halast rendőreink (galéria)

Országos rendőrségi szakmai verseny helyszíne volt Kiskunhalas az elmúlt három napban. A kifejezetten rendőrszakmai megméretésre, az ország minden megyéjéből érkeztek az ügyeleti területen dolgozó munkatársak. A rendezvény egyik szabadidős programját a Hirling József Lovasparkban tartották.

A Rendőrség Tevékenység-irányítási Központokban és Hívásfogadó Központokban Szolgálatot Ellátók VI. Országos Szakmai Versenyét rendezték október 5-e és 7-e között Kiskunhalason. Több mint száz rendőrségi munkatárs versenyzett a kifejezetten ügyeleti szakmai tartalmú megméretésen, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon. A hétköznapokban a bejelentéseket fogadó szolgálati ág sokszor kerül kapcsolatba a lakossággal.

Az első sorban Dr. Hablicsek Nikoletta ezredes, ORFK ügyeleti főosztályvezető és Jászai Zoltán ezredes, BKKM-i RFK titkárságvezető a Kincsem Házban

Dr. Hablicsek Nikoletta ezredes, ORFK ügyeleti főosztályvezető, az érintett szakterület országos vezetője elmondta, hogy a szakmai verseny komoly gyakorlati és alapos elméleti felkészültséget igényel. Országos bajnokságról lévén szó, az ágazat legjobb rendőrei vendégeskedtek városunkban.

Rendőr vendégek a lovasbázis négyévszakos pályájának lelátói előtt

Az ezredes azt is elárulta, hogy a szakterület nagy átalakuláson ment át az utóbbi években mind technikai, mind informatikai, mind kommunikációs szakmai szempontból. A bejelentések sokaságát kell naponta feldolgozniuk az ügyeleti rendszerben dolgozóknak és az információkat gyorsan kell értékelniük, különös tekintettel a valótlan bejelentésekre. A különböző rendészeti, katasztrófavédelmi vagy segítségkérési bejelentésekre jellegüktől függően kell reagálni és jelezni a megfelelő ágazat intézkedni képes erőinek.

Rózsahegyi Róbert vezette a huszár karusszel bemutatót

A főosztályvezető asszony szerint a verseny helyszínének kijelölésében a szakmai fogadókészség mellett a városunkban meglévő rekreációs lehetőségek is szerepet játszottak. A bajnokság mellett nem sok szabadidejük volt a résztvevőknek, azt viszont szerették volna hasznosan eltölteni – jelentette ki az ezredes nő.

Délvidéki vendégvárás, a hirtelen jött őszi hidegben jól jött a lélekmelegítő

A város nevezetességeinek megtekintése, a Halasthermál fürdő kipróbálása mindenki számára újat adott és kellemes időtöltést kínált. A Hirling Lovasparkban és a Kincsem Házban a Lovas és Szabadidő Központ Kft. szervezte program némi párhuzamot is jelentett a rendőri munkával, hisz megismerhették az egykori határőr lovasiskola múltját és betekintést nyertek a mába is.

Nagy tetszést aratott a lovas karusszel

A lovasbázis múltját felidéző, tájékoztató előadás után a Halas Televízió által készített Lovastörténet című filmjét vetítették le a vendégeknek a Kincsem Ház konferencia termében. A filmvetítést követően a redemptiós időkre emlékeztető karusszel bemutatót láthattak, amit Rózsahegyi Róbert vezetésével a Kiskunhalasi Lovasbandérium kék mundérba öltözött huszárjai jelenítettek meg. A szabadidős program jól illeszkedett a rendőrszakmai versenyt követő kikapcsolódáshoz. Az eseményről a Halas Televízió csütörtök esti híradójában (19.00) további részleteket kaphatnak olvasóink.

Részlet a Lovastörténet című filmből