Veterán piknik volt a Sóstó partján (galéria)
Közélet

Veterán piknik volt a Sóstó partján (galéria)

Nagyon várták már azt a szombatot a veteránjárművek szerelmesei, amikor újra tehettek egy kört Kiskunhalason, túrázhattak egyet Tompára, hogy aztán az érdeklődők körbevegyék kedvenceiket a Sóstó partján és ők büszkélkedhessenek. Tavaly elmaradt a találkozó, idén viszont egy piknik keretében találkoztak városunkban a 30 évesnél korosabb járművek kedvelői.

- Alig vártuk, hogy eljöjjön ez a pillanat. Nézzél szét, együtt vagyunk, itt vagyunk, ez a legfontosabb - mondta könnyes szemmel Fejes Ferenc, a Kántor András Egyesület elnöke szombaton délután, a Sóstó partján. Egy év kihagyás után, egy napra ismét a veteránjármű tulajdonosokra figyelt Kiskunhalas és egy túra jóvoltából Tompa is. Ezúttal pikniket szervezett a halasi klub, a hívó szavukra közel 80 jármű csatlakozott hozzájuk. A vajdasági barátaikat az sem tántorította el, hogy órákat vártak a tompai határátkelőn. A délelőtti regisztrációt követően a konvoj Tompára indult, ahol szeretettel fogadták a sofőröket és a kísérőiket. Véh László polgármester meg is vendégelte a kánikulával hősiesen küzdőket. Megtekintették a Szent Anna-templomot is, majd visszajöttek a Sóstó partjára.

Kiskunhalason, a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták a névadó, Kántor András sírját a katolikus temetőben, majd tettek egy kört a város utcáin. Sóstón aztán pikniket tartottak. A Csitta Grill finom falatokkal csábította az időközben megéhezett résztvevőket, közben már gyülekezett az érdeklődő közönség is. Népszerűek voltak a régi motorkerékpárok is, amelyek tulajdonosai közöttt bizony voltak a tinédzserkorból alig kilépő fiatalok is. Nem kis büszkeséggel beszéltek kedvenceikről, nem beszélve a szakértelemről, amelyekről minden mondat árulkodott. - Jól sikerült a találkozó, itt voltak a barátaink és sokan kíváncsiak voltak ránk. A következő hetekben több találkozóra vagyunk hivatalosak, mi mindenhová szívesen elmegyünk - mondta Fejes Ferenc elnök.