(►) Vidám gyermeknap és ballagás a bölcsődében (galéria)
Közélet

(►) Vidám gyermeknap és ballagás a bölcsődében (galéria)

A fák óvó árnyékában sok vidám percet szereztek pénteken délelőtt a Városi Bölcsődébe járó gyerkőcök számára. Évek óta hagyomány, hogy az oviba menők ilyenkor köszönnek el az intézménytől, a dajkanéniktől, társaiktól, és szüleikkel tölthetnek el néhány kellemes órát. Idén 43 gyerkőc hagyja el a bölcsődét, amely most öt hétre becsukja a kapuit.

Az év egyik legjobban várt programja jött el pénteken a Városi Bölcsődében. Esztendők óta hagyomány, hogy egy vidám délelőttel köszönnek el az oviba menő gyerkőcök az intézménytől, valamint a társaiktól. Egyben ezzel kezdődik meg a vakáció is. Ezúttal is megtelt a bölcsőde udvara, ahol az árnyékot adó fék jelentősen enyhítették a kánikulát. Népszerű volt a libikóka, a homokozó, valamint az ugrálóvár is. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság jóvoltából pedig elektromos kisautók sofőrjei lehettek a gyermekek, akik ezúttal szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel tölthették az időt.

- Nagyon várta már mindenki ezt a napot. Mozgalmas éven vagyunk túl, 43 bölcsis lesz szeptembertől ovis, 23-an pedig maradnak az intézményben. A létszám feltöltött lesz, többen várólistán vannak. Ez is azt mutatja, hogy szükség van új intézményre.  Hétfőtől öt hétre bezárunk, kisebb karbantartások lesznek majd az épületen. A dajkanénik pedig elvégzik az ilyenkor szokásos fertőtlenítést, nagytakarítást. Augusztusban pedig várjuk majd a gyerkőcöket - fogalmazott Márton-Miskei Beáta igazgató.