(►) Villámgyorsan elfogyott a főtéri reggeli
Közélet

(►) Villámgyorsan elfogyott a főtéri reggeli

Kiskunhalas több, mint tíz éve csatlakozik az Európai Mobilitási Hét keretében zajló Bringás reggeli kezdeményezéshez. Ma reggel kimondottan aktívak voltak a halasiak, rengetegen pattantak biciklijük nyergébe. Ennek eredményeként, az a kakaós csiga mennyiség, ami máskor 2 óra alatt szokott elfogyni, most alig 60 perc alatt gazdára lelt.

Kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek igyekeztek kedden reggel iskolába, óvodába és munkába kerékpárral. Kiskunhalas főterén meglepetés várta azokat, akik autó helyett biciklivel közlekedtek. A Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai kakaós csigával, almával, müzli szelettel és gyümölcslével jutalmazták a bringásokat.

A szervezők sok finomsággal várták a kerékpárosokat

A program fél 7-kor kezdődött, a szervezők legnagyobb örömére olyan sokan jöttek biciklivel a főtéren keresztül, hogy kevesebb, mint egy óra alatt elfogyott minden finomság. Az emberek láthatóan nagyon megörültek a kedves gesztusnak.

Az emberek örömmel álltak meg a főtéri standnál

Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester is biciklivel érkezett ma munkába. Elismerően szóltak a Bringás reggeli sikeréről, és mint mondták, ez is azt bizonyítja, hogy városunkban egyre többen választják ezt az egészséges közlekedési formát.

Fülöp Róbert is kerékpárral érkezett meg reggel

Összesen 250 kakaós csigát osztottak ki, ebből kétszázat a Kalmár Sütőipar ajánlott fel, ötven darabot pedig Lajter István vállalkozó. Az almák Kádár Péter vállalkozótól érkeztek, a gyümölcslevet és a müzlit pedig a Magyar Kerékpáros Klub biztosította.