Vonatpótló buszok járnak Halas és Félegyháza között
Közélet

Vonatpótló buszok járnak Halas és Félegyháza között

Buszra kell átszállniuk a vonattal utazóknak. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza szakaszon, több helyen pályakarbantartást végeznek, május 21-ig. Ez azzal jár, hogy ezen a vonalon minden vonat helyett pótlóbuszok közlekednek. A vonatok Baja és Kiskunhalas, illetve Kiskunfélegyháza és Kecskemét között módosított menetrend szerint járnak, az átszállások miatt hosszabb az eljutási idő a célállomásokra.

Május 21-ig vasúti pályakarbantartási munkálatokat végeznek a Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza közötti szakaszon. Az utasoknak ezen idő alatt pótlóbuszokra kell átszállniuk. A menetrend is módosul és az átszállások miatt hosszabb menetidővel kell számolni.

A munkálatok során a vasútvonal által érintett településeken több vasúti átjárót is felújítanak, ezért terelőúton zajlik a közúti forgalom Harkakötönyben a Kossuth utcai, valamint Kiskunmajsán a Gépállomás utcai és a Szanki úti kereszteződéseknél. A felújítás során a vasúti átjárók nagy teherbírású, a közúti forgalomból származó igénybevételnek megfelelő, korszerű burkolatot kapnak- közölte a vasúttársaság.