Zöldítettek a zöldek
Közélet

Zöldítettek a zöldek

A jövőre gondoltak a Kiskunhalason működő két környezetvédő egyesület, a Zöld-Híd és a Zöld Közösségért tagjai. Közösen ültetettek fasort november 25-én, a Jókai utcán az új kerékpárút mellé. 21 kislevelű hársfának jutott hely az út mentén. A hársfák árának felét a környezetvédők fizették, a másik felét pedig a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület finanszírozta.

Mint Mongyi Marianna főszervezőtől megtudtuk, egy fát a méhész egyesületnek is elültetett Dózsa Tamás Károly és gyermeke.

A Bóbita Óvoda és Bölcsőde Szilády Áron Utcai Óvodája is vásárolt egy hársfát és Szabó Kocsisné Ökrös Ildikó és Szabó-Kocsis Ádám Csanád valamint Kissné Babály Bettina segített elültetni.

A zöldítésben résztvevő Elekné Szélpál Ildikó és Palásti Károly sem csak a Zöld-híd Egyesületet képviselte, hanem a KRK Szilády Áron Gimnáziumot is.

A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület Greguss Viktor vezetésével 40 zselnice meggyet ültetett el, a szállítást, a komposztot és meggyfákat is biztosították. 

A tervek szerint további fák ültetésére is sor kerül, 80 lesz majd összesen a fasorban.

A jó hangulatú rendezvényről nem hiányzott a meleg tea és a pogácsa sem.

A környezetvédők reménykednek, hogy a halasiak vigyázni, óvni, védeni fogják a fákat és a méhecskék is sokáig fognak örülni a zöld tevékenységüknek.

Fotók: Zöld-Híd Halasi Környezetvédők Egyesülete