(►) Zöldségfaló Napot tartottak a Váriban
Közélet

(►) Zöldségfaló Napot tartottak a Váriban

Ízletes szendvicsek, egészséges ivólevek, szűrővizsgálat és szakmai bemutatók várták a diákokat a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának aulájában. Dancs Eszter és szervezőtársai napok óta készültek erre az eseményre. A céljuk az volt, hogy a Zöldségfaló Nap során szó essen az egészséges étkezés, a sport, a mozgás fontosságáról.

A Zöldségfaló Napon a szervezők igazi alternatívát mutattak a diákoknak a gyorsételekkel, a cukrozott és az egyre inkább elterjedő energiaitalokkal szemben. Dancs Eszter és szervezőtársai olyan ételeket sorakoztattak fel, amelyek csak zöldségeket, gyümölcsöket tartalmaztak. A diákok és tanáraik örömmel kóstolták a finomságokat, mint mondták, nem lehetett észrevenni, hogy a feltálalt pástétom egyáltalán nem tartalmazott húst, céklával lett helyettesítve.

A tanulók részt vehettek a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda szűrővizsgálatain valamint megismerkedhettek a rendőrség bűnmegelőzési munkatársaival és a Készenléti Rendőrség toborzóival.