(►) A halasi Gusztos Eniddel duettezett Tom Grennan a SZIN-en
Kultúra

(►) A halasi Gusztos Eniddel duettezett Tom Grennan a SZIN-en

- Minden egyes percét imádtam – így foglalta össze röviden a kiskunhalasi Gusztos Enid azt, ami csütörtök este történt vele a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán. Kedvenc énekese, Tom Grennan mellett állhatott és énekelhetett egy számára nagyon fontos dalt. Enid elmesélte nekünk, hogyan vált valóra az álma a szegedi éjszakában.

- Tom Grennan munkásságát már évek óta követem, nagyon különleges és egyedi hangja van. Az utóbbi albuma és dalai pont egy olyan témát dolgoznak fel, amin az elmúlt egy évben én is keresztül mentem. Nehéz időszak volt az életemben és Tom Grennan dalai segítettek a legtöbbet. Amikor kijött a Remind Me című dala márciusban, emlékszem a nappalinkban ültem és az első két sor után elsírtam magam, annyira magaménak éreztem a dalt. Miközben készülődtem a fesztiválra, megcsináltam egy táblát, amire azt írtam, hogy “kérlek hadd énekeljem el veled a Remind Me-t”. Már órákkal előbb a színpadhoz mentem, hogy biztosan első sorba kerüljek. Tom feljött a színpadra és az első szám közben körbenézett a közönségen. Akkor emeltem magasra a táblát, remélve, hogy elolvassa. Egy pillanatra úgy láttam ránézett, rám mutatott és bólintott egyet. Majd eljött a pillanat, a Remind me című száma következett – mesélte Enid.

Az egyetemista lány korábban csak álmodni mert arról, ami az ezt követő percekben történt vele. Azt mondja, még most is beleborzong, ha visszagondol a tegnap estére.

- Tom azt mondta, hogy van a közönségben egy lány, aki a koncert eleje óta egy táblát tart a kezében, hogy hadd énekelje el velem ezt a dalt. Szólt, hogy engedjenek fel. Átugrottam a kordont, felhúzott a színpadra. Az első kérdése az volt, hogy tudok-e énekelni. Mondtam, hogy igen. Segített elkezdeni a dalt, majd a kezembe nyomta a mikrofont és onnantól kezdve megszűnt minden körülöttem. Felnéztem és láttam, hogy a színpad előtt a teljes placc tele van. Akkor realizálódott bennem, hogy a gyermeki álmom, hogy egyszer sok embernek énekelhessek, most történik meg. Nem tudom éreztétek-e már valaha azt, hogy most éltek. Nekem ez az a pillanat volt. Minden egyes percét imádtam, olyan természetes érzés volt, mintha már ezerszer adtunk volna elő együtt. Amikor véget ért a dal, megölelt és azt mondta “you smashed it!”, ami csak annyit jelent, nagyon jó voltál. Annyi időm volt, hogy elmondhassam neki “egy álmom vált valóra, köszönöm!” A koncert után még maradt bulizni egy kicsit, akkor is találkoztam vele és hosszabban el tudtam neki mondani, mit is jelentett ez nekem és, hogy nagyon hálás vagyok neki, nem csak a közös éneklésért, hanem mindenért. A koncert után nagyon sokan megállítottak és gratuláltak – emlékezett vissza a halasi lány.