(►) Citeramuzsika egy teljes napon át
Kultúra

(►) Citeramuzsika egy teljes napon át

Egy remek hangulatú zenés programnak adott otthont a kiskunhalasi Végh-kúria. Az ország számos pontjáról érkeztek városunkba citerások, Szűcs Sándor meghívására. A zenészek kedvenc dalaikat mutatták be egymásnak, és természetesen pár igazán ritkaságnak számító hangszer is előkerült a jeles alkalom tiszteletére.

- Elsősorban most olyan citerásokat invitáltunk, akik otthon muzsikálnak a saját örömükre és nem tagjai zenekarnak, citeraformációnak. Eljöttek hozzánk és itt, Kiskunhalason mutatnak be egy-egy számukra kedves dalt. Minden évben megszervezzük ezt a találkozót és szerencsére örömmel jönnek az ország minden tájáról a citerások – számolt be weblapunknak Szűcs Sándor főszervező.

Az valóban jól érezhető volt a helyszínen, hogy minden zenész szívét-lelkét beleadja a produkcióba. Voltak, akik már jó előre tudták, milyen dallal lepik meg a jelenlévőket, míg mások a közönség igényeire hagyatkozva állította össze repertoárját.

A cikk a videó alatt folytatódik…

Ezúttal a legmesszebbről Medve György érkezett, aki Borsod vármegyéből utazott el a kiskunhalasi találkozóra.

- Azért szeretek itt lenni, mert hiába muzsikálok évtizedek óta, az ilyen találkozókon mindig tanul valami újat az ember. Mindenki segítőkész a másikkal, remek kis társaság alakult ki az évek során. Én tizennégy éves korom óta citerázok, szeretem átadni a következő generációnak a hagyományokat a zenén keresztül.

A szép dallamok mellett természetesen nem hiányozhattak a finom falatok sem a rendezvényről. A bográcsos ebéd kellő energiát biztosított minden résztvevőnek a nap hátralévő részére.

A helyszínen készült felvételeket, interjúkat a Halas Televízió Híradójában és Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.