(►) Hol laknak a manók?
Kultúra

(►) Hol laknak a manók?

Erdőt járó Varga Csongor és Trilla Manó kalandjait ismerhette meg a kiskunhalasi közönség a Kavics Társulat előadásából. A duó tagjai interaktív műsorukkal kicsiket és nagyokat egyaránt elrepítettek különleges meseviláguk hatalmas fái és hegyei közé.

A Kavics Társulat tagjai egy humoros gyermekelőadással látogattak el Kiskunhalasra. A Magyarok Vására egyik üde színfoltjaként a piacon mutatták be erdei kalandjaikat. A darab főszereplőjével, Trilla manóval és hű társával, Csongorral beszélgettünk.

- Két éve kezdtünk együtt dolgozni. Hamar rájöttünk, hogy mindkettőnknek van annyira színes a fantáziája, hogy könnyedén tudunk közösen alkotni. Mostani előadásunk története évtizedek alatt alakult ki, hiszen én már huszonöt éve járok különféle fesztiválokra, ahol szórakoztatom a gyermek- és felnőtt közönséget. E mellett pedig van egy olyan mese, amit egy idős néni írt az unokáinak Bükkszentkereszten, ezt is beleépítettük a mi mesénkbe – árulta el Zathureczky György, Trilla megformálója.

A duó tagjai szeretnék, ha országszerte minél többen megismerhetnék különleges mesevilágukat. Azonban új tervekből sincs hiány.

- Szerencsére még nem játsszuk olyan régen ezt a darabot, így reméljük sok lehetőségünk lesz bemutatni az ország különböző pontjain. Ha pedig valami új dolgon törnénk a fejünket, akkor támaszkodhatunk például édesanyámra is, hiszen ő régóta ír meséket, dalokat és verseket, szóval tudjuk bővíteni Trilla manó és Erdőt járó Varga Csongor mesevilágát – mondta a Kavics Társulat másik tagja.