(►) Ismét a református templomban szólalnak meg az Omega dalok
Kultúra

(►) Ismét a református templomban szólalnak meg az Omega dalok

Október 7-én ismét felcsendülnek a legendás zenekar, az Omega dalai a kiskunhalasi református templomban. Ezúttal Szekeres Tamás gitárművész előadásában hallhatóak ezek a szerzemények. A kiváló muzsikus 25 esztendőt töltött a zenekarban, erre a korszakra emlékezik majd meg barátai, valamint a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus társaságában. A programot beharangozó sajtótájékoztatót Szekeres Tamás megemlékezett egykori barátjáról, Daczi Zsoltról is. 

Benned szól a dal, 25 év az Omegában címmel ad koncertet Kiskunhalason, a református templomban Szekeres Tamás. A kiváló gitáros 1993-ban került be a legendás zenekarban, és mint a programot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: meghatározó időszak volt ez az életében. A közel másfél órás előadáson megszólalnak az Omega dalok, valamint néhány saját szerzemény  is. - Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy gyermekkori barátaimmal állhatok színpadra. Herbály Péter ütőhangszereken játszik, míg Pleskó Béla dobol. Mint minden templomi helyszínen, itt Kiskunhalason is lesz kórus. Ezúttal a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus szerepel velünk, már szorgalmasan gyakorolnak - mondta a gitárművész. 

Szekeres Tamás több szállal is kötődik Kiskunhalashoz. Számára fontos, hogy visszatérjen azokra a szakrális helyszínekre, ahol korábban játszott az Omegával. Egyik ilyen a helyi református templom, ahol 2015. márciusában adott emlékezetes koncertet a zenekar. Ráadásul baráti viszonyt ápolt Daczi Zsolttal, a fiatalon elhunyt kiskunhalasi születésű gitárossal is. A mostani koncertet az ő emlékének is ajánlja. A sajtótájékoztatón néhány közös élmény fel is idézett.

A kiváló gitárművész úgy fogalmazott: nem Omega emlékkoncerteket akart tartani, hanem arra a negyedszázadra emlékezik, amelyet a kiváló együttesben eltölthetett. Herbály Péter turnémenedzser elmondta, hogy a kiskunhalasi református közösség példás segítséget nyújtott abban, hogy a produkció létrejöjjön. A koncert október 7-én, 17 órakor lesz a református templomban.