(►) Nyitott szemmel jár
Kultúra

(►) Nyitott szemmel jár

A napokban nyílt meg a kiskunhalasi MÁV Székházban Tancsa János hobbifotós kiállítása. A kecskeméti alkotó az utóbbi években kezdett aktívan fotózni, képeiből pedig most egy színes ízelítőt kaphat a helyi közönség.

A megnyitó ünnepségen a Benjámin Lakóotthon és a Filadelfia Szociális Intézmény fiataljai adtak elő dalokat, verseket. Tancsa János azt mondja, örül, hogy Halason nyílhatott meg első ilyen jellegű kiállítása.

- Talán hároméves lehettem, amikor egy koratéli délutánon ültem a kisszékemen, Kecskeméten, a lenyugvó nap fényei pedig a szemközti tűzfalra gyönyörű színeket varázsoltak. Azt hiszem, onnantól fogva vagyok a színek, a formák szerelmese. Később, amikor fotómasinához jutottam, elkezdtem megörökíteni a körülöttem lévő szép dolgokat. Gyakorlatilag bármit szeretek megörökíteni, jelenleg a makrofotózás vonz legjobban. Mivel amatőrfotós vagyok, elsősorban magamnak fényképezek, de nagyon imádok képeimmel másoknak is örömet okozni. Szeretném, ha sokan követnék a példámat, hiszen a fényképezéshez nem kellenek drága eszközök. Elég akár egy mobiltelefon is, ha a használója rendelkezik egy olyan egyedi látásmóddal, ami majd a képeket különlegessé teszi – mondta a kiállító.

A tárlat szervezője szerint fontos, hogy minél többen megismerjék a Jánoshoz hasonló lelkes alkotókat.

- János egy kecskeméti kollégánk. Egyik beszélgetésünk során árulta el, hogy szeret fotózni. Mutatott pár képet, én pedig eldöntöttem, kiállítást szervezünk neki itt, Halason. Azért van ennek nagy jelentősége, mert a helyi alkotók többségét már jól ismerjük, de szeretnénk felnyitni az emberek szemét a régiónkban, megyénkben élő többi tehetségre is – tudtuk meg Kollár Tímeától.

A képeket nyitvatartási időben lehet megtekinteni a MÁV Székházban.

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral