(►) Őszi kézműves délelőtt a könyvtárban
Kultúra

(►) Őszi kézműves délelőtt a könyvtárban

Minden évszaknak megvannak a saját színei, motívumai, formái. A Martonosi Pál Városi Könyvtárban ezúttal egy hamisítatlan őszi kézműves délelőttöt rendeztek, ahol kicsik és nagyok közösen készíthették el kedvenc dísztárgyaikat.

Kisgyermekek kacajától volt hangos a Martonosi Pál Városi Könyvtár olvasóterme. A hagyományosnak mondható, Őszi kézműves délelőtt ezúttal is sokakat vonzott ide. Bölcsisek, ovisok, iskolások, anyukák és nagymamák ültek asztalhoz, hogy elkészítsenek valamilyen szép díszt.

A legnépszerűbbek persze most is a különféle tökmotívumokkal díszített asztal- és ajtódíszek voltak. E mellett sokan készítettek szőlőfürtöt, falevelet ábrázoló alkotásokat is. A szervezők legnagyobb örömére, ez az esemény ismét bebizonyította, hogy a kézműveskedés kortól és nemtől függetlenül bárkinek kellemes kikapcsolódást jelenthet.

Mint az a cikkünkhöz mellékelt videóból is kiderül, a sikert látva, a szervezők már most eldöntötték, decemberben ismét asztalhoz ültetik a város apraját-nagyját. Akkor karácsonyi díszek készülnek majd.