(►) Rózsaszín, barack, sárga és zöld húsvéti dekorációk
Kultúra

(►) Rózsaszín, barack, sárga és zöld húsvéti dekorációk

Ismét itt a húsvét. A gasztronómiai előkészületek mellett nagy hangsúly kerül ilyenkor a lakásdekorációra is. Az adventi időszakhoz hasonlóan, most is sokan döntenek úgy, hogy otthon, saját kezűleg próbálják megoldani a dekorációkészítést.

Püspöki Terézia, a Borvirág Szalon üzletvezetője sok más vállalkozóhoz hasonlóan már harmadik hete kénytelen üzletét zárva tartani. Ettől függetlenül a munka nem állt meg.

- Bár vásárlók jelenleg nem jöhetnek hozzánk sem, a háttérben gőzerővel zajlott a munka. Készültünk a húsvétra, megrendeléseink jócskán voltak. A húsvéti dekorációkon természetesen most is a nyuszik jelennek meg elsősorban, tavaszi virágok kíséretében. Újdonságnak számítanak most a színes nyúlfigurák és a fából készült nyulas kompozíciók – árulta el Püspöki Terézia.

Mint megtudtuk, bár sokan vannak, akik a szakemberek által készített ünnepi dekorációkat részesítik előnyben, egyre többen próbálják meg saját maguk elkészíteni a ház, lakás új dísztárgyait.

- Idén a húsvéti ajtódíszek a legkelendőbbek és a legnépszerűbbek. Én most egy koszorúalapra ragasztottam kis, színes tojásokat, különféle selyemvirágokat és terméseket. Az a jó ebben, hogy szinte bármilyen színnel el tudjuk készíteni. Hozzám a rózsaszín és a barackszín áll legközelebb, de ilyenkor, Húsvétkor sokan választják a citromsárga, narancssárga vagy az élénkzöld, türkizkék színeket is dekorációkészítéshez – nyilatkozta az üzletvezető.

További részletek a Halasi Tükör hetilap legfrissebb számában.