(►) Szép szavak, versek telefonon
Kultúra

(►) Szép szavak, versek telefonon

Verslánccal köszöntik egymást és kedves ismerőseiket a József Attila Irodalmi Kör tagjai a költészet napján. A koronavírus-járvány miatt idén sem lehet tömegrendezvényeket tartani, ezért választották a telefonos megoldást.

A kezdeményezés az előző évre nyúlik vissza. Már akkor is rendhagyó módon lehetett köszönteni április tizenegyedikét.  A részletekről Sári Kati, a József Attila Irodalmi Kör vezetője számolt be.

- Irodalmi körünk a tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is verslánccal ünnepli József Attila születésnapját. Hogy ez mit jelent? Reggel 8 órakor valaki elindítja a láncot azzal, hogy felhívja telefonon irodalmi klubtársát, és egy verset ad elő neki. Csak azt fogom mindenkinek elmondani, hogy kit kell felhívnia és pontosan hány óra hány perckor, de az, hogy őt ki fogja hívni, meglepetés lesz. A megadott időben készen kell állnia a vers fogadására. Azt is kérem majd, hogy mindenki hívjon fel legalább két külsős embert és mondjon neki is verset. Ebben az évben is szeretném bevonni az „akcióba” a Dabasi Gyóni Géza Irodalmi Kör tagjait. Remélem, hogy idén is ugyanolyan sikerrel tudjuk megvalósítani a versláncot, mint tavaly.  Este 8 órára minden résztvevő – Kiskunhalasról és Dabasról - mondott és kapott verset.