(►) Új világot épít a kis, színes kockákból
Kultúra

(►) Új világot épít a kis, színes kockákból

A kiskunhalasi Falusi Zoltán évtizedek óta gyűjti a Lego készleteket. Többször volt már kiállítása városunkban, legutóbb 4 napon keresztül csodálhatták meg alkotásait az építőjáték szerelmesei. A tárlaton több olyan elem, összeállítás is megtekinthető volt, amiket korábban még nem mutatott be a nagyközönségnek, a lelkes gyűjtő.

Az egyik belvárosi, jelenleg üresen álló üzlethelyiséget töltötte meg Lego készletekkel Falusi Zoltán. Halasi kiállítására rengetegen voltak kíváncsiak. Óvodások, iskolások, szülők, nagyszülők, pedagógusok érkeztek sorra, hogy megtekintsék ezeket a nem mindennapi összeállításokat. Több újdonság is szerepelt a kínálatban.

- Fejlesztettem a szafari jelenetet, vizet kapott, sőt egy Ace Ventura jelenet is került bele. A városi témába bekerült egy rendőrségi irodatorony, aminek az érdekessége, hogy az üvegfala 400 darab olyan szélvédőből készült, amiket eredetileg autókhoz terveztek. Sokaknak tetszik a Völgyzugoly jelenet is. Ez egy gyári készlet, a fiam rakta össze, aztán később beletettem egy igazi vízesést. Plusz még világítás is van benne, ami a gyertyafényt és a lobogó tüzet szimbolizálja – nyilatkozta weblapunknak Zoltán.

A négy nap során sok, örömtől csillogó gyermekszempárt lehetett látni a kiállítóteremben. A különböző alkotások elvarázsolták a látogatókat. A gyerekek elárulták, ők azt szeretik a legózásban, hogy szinte bármit fel lehet építeni a kis kockákból, amit elképzelnek.

Mint megtudtuk, tervekből sosincs hiány. Ha megjelenik egy új Lego készlet, akkor a gyűjtők egyből azt veszik szemügyre, milyen új elemek kerültek a dobozba, amiket aztán más jeleneteknél is fel lehet használni. Folyamatosan azon gondolkodnak, meglévő gyűjteményüket miként lehetne fejleszteni, még realisztikusabbá, látványosabbá tenni.