(►) Újra szól a jazz
Kultúra

(►) Újra szól a jazz

Elérkeztünk a Kaszinóudvari Esték sorozat záróeseményéhez. Július 15-én Magyarország legrégebben alakult, jelenleg is működő dixieland zenekara, a szegedi Molnár Dixieland Band érkezik hozzánk. Sztárvendégük Szulák Andrea EMeRton-díjas énekesnő lesz. A koncert kapcsán Molnár Gyula zenekarvezetőt kérdeztük.

- Milyen repertoárral érkeznek a kaszinóudvarba?

- A Molnár Dixieland Band műsorából a legjobban sikerült számokat adjuk elő. Vendégünkkel, Szulák Andreával is egyeztettünk, már sokat léptünk fel együtt. Ismerjük egymást, jól tudunk együttműködni a színpadon. Műsorunkban a századelő standard, tradicionális jazz számaiból válogatunk. Feldolgozásokat is játszunk, ami lehet népdal, komolyzene. Zenekarvezetőként én állítom össze a repertoárt. A legnépszerűbb számainkat hozzuk el. A művelődési ház udvara hangulatos hely. Emlékszem a hatalmas fára. Megvan még, ugye?

- Igen. Alatta ülnek a nézők.

- Kellemes nyárestének ígérkezik a július 15-i program. Másfél órát játszunk, Szulák Andrea kétszer négy-öt számot ad elő velünk.

- A pandémia alatt felvételt készítettek a Molnár Dixieland Banddel.

- Igen, Raktárplusz koncerten játszottunk a Budapest Jazz Clubban még az év elején. Fura helyzet volt közönség nélkül, mert a dixieland muzsika laza, oda-vissza játékot feltételez a zenészek és a koncertlátogatók részéről. Jó szívvel ajánlom a felvételt, hallgassák meg. Ott még nézők nélkül léptünk fel, Halason már közönség előtt játszunk. Így már egymásra tudunk hangolódni jó hangulatban.

Az előadás július 15-én 19 órakor kezdődik a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Belépők a Halasmédia ügyfélszolgálatán, a Sétáló utca 8. szám alatt kaphatók. A nézők a jegybevétel 10 százalékával a Nyújts Segítő Kezet Szociális Alapítványt támogatják.

A bővebb interjú a Halasi Tükör hetilap július 14-i számában olvasható.