A 300. Lapozgató vendége dr. Kovács Attila
Kultúra

A 300. Lapozgató vendége dr. Kovács Attila

2016-ban merült fel először a Kultúrkép című magazinműsorunk stábjában egy rendhagyó könyvajánló gondolata. A Lapozgató első adására októbereben sor is került, azóta pedig töretlen lendülettel zajlanak a felvételek. Március 16-án pedig már a 300. alkalom következik, amelynek vendége Prof. dr. Kovács Attila volt.

Az olvasás népszerűsítése a célja a Lapozgatónak, amely a Kultúrkép magazinunk egyik legkedveltebb rovata. Hét évvel ezelőtt kezdődött a története, azóta több száz könyvet ajánlottak már a szereplők Szőri Attila szerkesztő, valamint a nézők figyelmébe. Orvos, országgyűlési képviselő, diák, vállalkozó, újságíró, könyvtáros is szerepelt már kedvenc kötetével, a 300. alkalom pedig igazán különleges lesz. Csütörtökön 19.30 órától Prof. dr. Kovács Attila kiváló reumatológus, a Géniusz vetélkedő győztese lesz a vendég. A forgatásra a napokban került sor a Martonosi Pál Városi Könyvtárban.

A remek humorérzékkel megáldott főorvos egy több évtizeddel ezelőtt kiadott Rejtő-regényt ajánl majd a figyelmünkbe. - Azért inspirálnék mindenkit arra, hogy vegye a kezébe a könyvet, amiért a fiaimat is biztattam erre. Amikor azt az illatot, amelyet egy frissen nyomtatott kötet áraszt magából, megérzi az ember, csodás dolog. Nekem legalább is az, aki 4 évesen megtanult olvasni. Azóta is falom a könyveket. Ez egy szenvedéllyé vált. Vallom, minden könyvből lehet valamit tanulni. Őszintén azt kívánom, hogy a Lapozgatónak legyen hatszázadik, kilencszázadik, sőt ezredik adása is. Ezen pedig akár egy népesebb társaságban is legyen lehetőségünk találkozni, hogy mindenki beszámolhasson, milyen élményeket szerzett az olvasás által- nyilatkozta a felvételen dr. Kovács Attila (Kultúrkép, 300. lapozgató, március 16, 19.30 óra)

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?