A Berki-alapítvány állítja ki Székely műveit
Kultúra

A Berki-alapítvány állítja ki Székely műveit

Székely Tibor műveiből állít össze tárlatot az egykori halasi festőművésznő emlékét őrző szervezet.

 
A Berki Viola Közalapítvány a névadó kívánságának megfelelően minden évben kiír egy pályázatot 60 év feletti művészek számára, ahol a művészi kvalitások mellett bizonyos szociális szempontokat is figyelembe vesz a szervezet kuratóriuma. A tavalyi kiírás nyertese Székely Tibor festőművész – az ő számára az idén rendez az Alapítvány egy kiállítást az általa kiválasztott alkotásokból.
 
Székely Tibor legutóbb 2013-ban tárta egyes alkotásait a helyi nyilvánosság elé. Művészi hitvallását a természet hol realisztikus, hol álomszerűen intuitív ábrázolásán túl az embernek az Istenhez fűződő viszonya is áthatja. E küldetéses alkotói elkötelezettségre – Szűcs Károly művészettörténész szerint – az jellemző, hogy nem látszatni akar, hanem láttatni, s nem saját magát, tehetségét és gondolatait akarja megmutatni, hanem Isten keze munkáját. A 78 Székely Tibor képein visszatérő téma a homokbuckás síkság, a lápos-nádas tavak dél-alföldi vidék.
 
Műveiből 2014. szeptember 12-én, 17 órakor a Csipkeházban nyílik kiállítás, amelyre szeretettel vár minden művészetkedvelőt a Berki Viola Közalapítvány.
Kohout Zoltán

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig