A győztes halasi koncertje
Kultúra

A győztes halasi koncertje

Mészáros János Elek Kiskunhalason énekelt. A Csillag születik című tehetségkutató műsor negyedik szériájának győztese pénteki jótékonysági koncertjével a református templom műemlék orgonájának felújítását támogatja.

A Simándy József- és Szenes Iván-díjas énekes feladatának érzi a magyar kultúra ápolását és átadását a jövő generációnak. Mészáros János Elek mindig a helyhez és az alkalomhoz válogatja az előadott műveket. Így történt ez Kiskunhalason is, a református templomban pénteken este tartott jótékonysági koncerten. Olyan számokat választott, amelyek a hit és a hazaszeretet témáját ölelik körbe.

- Mikor énekelek, azt szeretném elérni, hogy az egész világ elhallgasson és Isten az égben mosolyogjon, erre a legjobb helyszín a templom. Így fokozatosan egyre több templomi koncertem van és ezeket szeretem a legjobban – nyilatkozta az énekes. – Református és presbiter vagyok. A műsoromban előadott dalok Istent dicsőítik, a hazafiság gondolata mellett állnak.

Ekéné Misándi Klára immár ötödik alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a református templomban, melynek régi orgonája felújításra szorul. Reméli, az előadás segíteni tudja az ehhez szükséges munkálatok elindulását. Mészáros János Elek szeret adományozni, így nagy örömmel jött el Halasra. Koncertjén több mint háromszázan vettek részt. Mészáros János Elek szolgálattételét Édes Árpád lelkész köszönte meg a közösség nevében.

Kép-szöveg: Pál László

{phocagallery view=category|categoryid=1094|limitstart=0|limitcount=0}