A kun identitásról Végső István történész az M5 csatornáján
Kultúra

A kun identitásról Végső István történész az M5 csatornáján

Az M5 csatorna História című magazinfolyama fókuszában a magyar történelem fontos, sorsfordító eseményei, vitatott kérdései és rejtélyes eseményei állnak. A História című műsorban, december 2-án Végső István történész a Kun Köztársaságról beszélt mások mellett szombat este. A műsort a mediaklikk.hu-n elérhetik olvasóink, amit ide kattintva teljes egészében megnézhetnek!

A História című magazinban a fókusz a magyarság sorsán nyugszik, a műsor feladatának tekinti, hogy rendszeresen nemzetközi kontextusba helyezze a honi eseményeket, illetve párhuzamosan vizsgálja az izgalmas nemzetközi történéseket. Mindezt a legkorszerűbb kutatások alapján, a legelismertebb történészek, művelődéstörténészek, művészek, színészek segítségével.

Ennek volt része a Konok Kunok címmel közvetített műsor múlt szombaton este. Az adásban mások mellett, Végső István helytörténész is szerepelt, aki a térség kun örökségéről, történelmi részleteiről, kiemelten a Kun Köztársaságról beszélt a műsorvezetőnek. Gratulálunk a hiánypótló történelmi ismeretek közléséhez Végső Istvánnak.