Adventi programok Halason
Kultúra

Adventi programok Halason

Adventi vásár, Mikulás ünnepség, gyertyagyújtás, bábelőadás, koncert és táncgála – sok program várja Halason az elkövetkező napokban az érdeklődőket. Párat összegyűjtöttünk a kínálatból.

Az ünnepre hangolódást segíti Halason december 2. és 4. között az adventi kézműves vásár és gasztroudvar. A finomságok és kézműves termékek mellett lesznek kézműves foglalkozások és zenés programok is. A Sétáló utcai Közösségek Házánál e hét pénteken 14-tól 20 óráig, szombaton 14-től 20 óráig, vasárnap pedig 10-től 18 óráig lesz nyitva az adventi kézműves vásár és gasztroudvar. A zenéről helyi fellépők gondoskodnak.

December 3-án Jótékonysági Mikulás-futás lesz a városban. A közös bemelegítést követően 10 órakor rajtol el a Mikulás sapkás futók mezőnye a mintegy 4 kilométeres távra. A felajánlások a Bernáth Lajos Kollégium, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Férfi Hajléktalan Szálló javára történnek. Az adományokat december 3-ig lehet leadni a HMK Sétáló utca 8 szám alatti ügyfélszolgálatán, illetve a Mikulás-futás idején.

December 6-án Közösségek Házába érkezik a Mikulás. A városi Mikulás napot szervező Halasi Média és kultúra Kft. csapata várja azokat a gyerekeket, akik találkozni szeretnének a Mikulással. Aki rajzot hoz a Mikulásnak ajándékot kap. Le lehet rajzolni a Mikulást például a puttonyával, a szánkójával, a rénszarvasaival vagy éppen a kémény tetején. Lehetőség lesz lovaskocsikázásra, a Felhőtánc Duó pedig koncertekre várja a gyerekeket 9, 11 és 13 órakor.

A bábok életre kelnek, játszanak. Tündérszép Ilona és Vizét László története várja az érdeklődőket a Csipkeházban. A programot a szivárvány Bábszínházi Alapítvány szervezi. Szerepel a Dunaharaszti ifjúsági bábcsoport.  A program december 3-án, szombaton fél 3-kor kezdődik.

Advent második vasárnapján is lesz közös gyertyagyújtás Halas főterén a Zenepavilonnál. December 4-én, 17 órakor a reményt szimbolizáló gyertyán lobban fel a láng az evangélikus egyház közreműködésével és a közösség műsorával. A gyertyagyújtás előtt, az evangélikus imaházban vasárnap 15 órától Hálaadás ünnepet tartanak. A közösség vendége lesz Homoki Pál soltvadkerti lelkész.

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában Fúvós Mikuláskoncertet tartanak. A program december 5-én délután fél 6-kor kezdődik. Helyszín a Zeneiskola hangversenyterme. A fúvósok sok jó zenével várják az érdeklődőket.

Karácsonyi gálaműsorra készül a Halas Táncegyüttes. A program december 10-én 18 órakor kezdődik. Helyszín a városi filmszínház.

Még több cikk

Paál Zsolt estje

Paál Zsolt estje

Ünnepeljünk együtt!

Ünnepeljünk együtt!