Anikó színesben látja a világot
Kultúra

Anikó színesben látja a világot

A napokban nyílt meg a kiskunhalasi Rasztik Anikó első, önálló tárlata a Csipke Hotel konferenciatermében. Az alkotó életében viszonylag új hobbinak számít a festészet, de alkotásait elnézve, olyan, mintha mindig is ezzel foglalkozott volna.

A megnyitón Kollár Tímea, a program szervezője köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, büszke arra, hogy milyen sok tehetség él városunkban.

- Korábban, kollégáimmal elkezdtünk egy sorozatot, melynek keretében olyan halasi tehetségeket igyekszünk bemutatni, akikre eddig még kevés figyelem fordult a nyilvánosság részéről. Anikóval hosszú évekre nyúlik vissza a barátságunk, az utóbbi hónapokban pedig aktívan követtem a közösségi oldalakra feltöltött képeit. Nem volt számomra kérdés, hogy össze kell hoznunk ezt a kiállítást.

Rasztik Anikó örömmel mesélt arról, hogyan jött az életébe a festészet, valamint kifejtette azt is, mit jelent számára az alkotási folyamat.

- Egy kolléganőm javasolta nekem, hogy menjek el egy élményfestészetre. Több alkalommal is elmentem, különböző településekre, ahol ilyen foglalkozások voltak. Nagyon élveztem minden egyes találkozót. A festészet teljes mértékben kikapcsol engem. Megszűnik körülöttem a világ, csak az adott képre tudok fókuszálni, semmi más nincs a fejemben festés közben. Mindig csinálok fázisfotókat, amiket utólag vissza is nézek. Jó végigszemlélni, hogy miből mi lesz. Egyszerűen megnyugtat ez az egész.

A megnyitón Gémes Kati festőművész is megosztotta gondolatait a vendégekkel. Mint mondta, öröm számára végigtekinteni Anikó képein, hiszen pozitív energiákat, jó hangulatot árasztanak a halasi alkotó festményei.

A képeket most csütörtökön estig lehet megtekinteni a Csipke Hotelben. A helyszínen készült interjúk, felvételek pedig a heti Kultúrkép magazinban lesznek láthatóak, 19:30-tól.