Augusztus 28-án Halason koncertezik az Omega (galéria)
Kultúra

Augusztus 28-án Halason koncertezik az Omega (galéria)

Sok rajongónak szerzett örömet Trunkos András, az Omega együttes producere és Benkő László, Liszt- és Kossuth-díjas billentyűs kedden este a Forrás-Új Tükör Klubban. Bejelentették, hogy öt év után ismét Halason koncertezik a legendás zenekar, mégpedig egy best of műsorral.

- A Laci mindenképpen itt akart lenni veletek, az orvosai most úgy tudják, hogy Omega próbán van - adta meg a Forrás-Új Tükör Klub kedd esti beszélgetésének alaphangját Trunkos András producer, aki Benkő László társaságában vendégeskedett városunkban. A Halasi Média és Kultúra Kft. meghívására érkező vendégek jó hírekkel jöttek, amelyek valószínűleg sokak számára okoz majd örömet. 2015. márciusa után ismét Kiskunhalason koncertezik az idén 58 éves zenekar.

Az Omega augusztus 28-án ad koncertet a Hirling József Lovasparkabn. Az is eldőlt, hogy az előzenekar a kiskunhalasi Rocklife lesz. - Eredetileg áprilisban lett volna a Testamentum lemezünk bemutatója a városban, de most úgy döntöttünk, hogy egy best of műsorral érkezünk. Szeretnénk, ha ez nem csak a kiskunhalasiaknak, hanem a régióban élőknek is mararandó élményt jelentsen. Az összes legendás dal megszólal majd az estén - mondta Trunkos András producer, aki idén januárban már volt vendég a Forrás-Új Tükör Klubban.

Benkő László, az Omega Liszt- és Kossuth-díjas billentyűse az est folyamán nem fogyott ki a történetekből. Beszélt arról, hogy amikor egy speciális hangszerre volt szüksége, akkor a zenész- és énekeskollgák adták össze az árát. A hiányzó összeget pedig Korda Györgytől kapta meg. Emlékeztetett arra is, hogy a hatvanas évek közepén maguk is megdöbbentek, amikor az egyik klubestjükön ki volt írva, Omega koncert lesz. Kiderült, hogy a portás találta ki ezt a nevet, amely aztán több mint fél évszázada kíséri a zenekart. Volt olyan koncertjük, ahol neves nyugati együttesek, a Scorpions, a Supertramp társaságában álltak színpadra. A közönség soraiban pedig Ginger Baker és Eric Clapton volt.

Egy nézői kérdés kapcsán az is kiderült, hogy valamikor a hatvanas évek közepén, az akkori Serneválban játszott már a zenekar. Benkő László elmondta azt is, hogy számára terápia a zene, a koncertezés, a családja mellett ezek segítették leginkább súlyos vetegsége idején. ( A teljes beszélgetést rögzítette a Halas Televízió, ezt egy későbbi időpontban levetítjük. Interjú Benkő Lászlóval a csütörtök esti Kultúrképben és a szerdai Halasi Tükörben.)