Az első Lámpaláz (galériával)
Kultúra

Az első Lámpaláz (galériával)

Új, tehetségeket bemutató zenei sorozat indult Kiskunhalason. A Lámpaláz elnevezésű rendezvény szervezői négy hangversenyt terveztek az évadra a „Minden, ami zene” mottó jegyében. A nyitó koncert október 14-én este volt a baptista templomban a művészeti iskola volt növendékeinek közreműködésével.

A négy hangversenyből álló sorozatot a „Zeneszeretők Kiskunhalasért Alapítvány” segítésére indították útjára a szervezők a városi önkormányzat, vállalkozások és magánszemélyek támogatásával. A rendezvénynek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson zenei tanulmányokat folytató fiatal tehetségek számára.

A zeneiskola egykori növendékei léptek közönség elé és muzsikáltak. Az esten közreműködött: Chen Xin Tomi – zongora, Tandari Kitti – ének, Szalóki Kata – fuvola, Rencsár Ábel – harsona, Szőke Dániel – zongora, Hunyadi Eszter – euphonium, dr. Schindler Regina – zongora. A volt diákokat Juhászné Zelei Judit és Lauer Ágnes kísérte zongorán. A műsort Hamza Barbara vezette.

- Cél, hogy megismerjék őket és tudjunk tenni a zenekultúráért. Bízom a zeneiskola tudásában, a diákok felkészültségében, szorgalmában – mondta Séllyei András ötletgazda, szervező. - Hangszerfelújításra, hangszervásárlásra fordítjuk a felajánlásokat. Nagyobb támogatások érkezésében is bízunk. Célunk, hogy a zenei élet fejlődjön. A bevételből a rendező egyház és az alapítvány részesül. Reméljük, hogy az előadásokra látogatók templomi környezetben úgy tudnak társadalmi életet élni, hogy hitükben is erősödnek.

- Szeretnénk, hogy minél többen tanuljanak zenét. Örülünk, hogy egyre több telephellyel rendelkezünk, vidéki iskolákban is jelen vagyunk. A székhely Kiskunhalas – vette át a szót Kovács Andrea, a művészeti iskola vezetője. – Mindenképpen szeretném, ha hagyomány lenne ebből az új kezdeményezésből, mert így intézményünket egyre többen megismerik és meg tudjuk mutatni, milyen színvonalas munka folyik a falak között. Művészeti iskolaként szeretnénk megtartani vezető pozíciónkat – tette hozzá.

Az első koncert nagy sikert aratott a közönség körében. A folytatással decemberben jelentkeznek a szervezők és a fellépők.

Az eseményről bővebben olvashatnak novemberben a Halasi Tükör hetilapban.