(►) Börtönrock a huszadik Rockfarsangon
Kultúra

(►) Börtönrock a huszadik Rockfarsangon

Talán még a szervezők sem gondolták a kétezres évek elején, hogy rockzenére fókuszáló jelmezes bulijuk két évtizeddel később is ugyanolyan, sőt sokkal nagyobb népszerűségnek örvend majd, mint indulásakor. Idén, minden eddiginél nagyobb, látványosabb, hangosabb volt a program. Hat zenekar állt közönség elé, és bemutattak egy különleges, múltidéző dokumentumfilmet is.

Szombaton este és éjszaka ismét a rockzenéé volt a főszerep, Kiskunhalason. A Voices zenekar tagjai huszadik alkalommal szervezték meg városunkban a Rockfarsang fantázianévre keresztelt zenés programjukat. Míg korábban a Közösségek Háza és a Tiszti Klub adott otthont a koncertsorozatnak, idén a Dékáni Sportcsarnokot töltötték még a rockerek.

Nincsen Rockfarsang Légy a kaktuszban nélkül. A halasi zenekar frontembere, Lakatos Tamás, koncert közben osztotta meg a közönséggel, hogy dobosuknak, Szőke Dánielnek ez a búcsúfellépése, hiszen elköltözik városunkból. A zenész nagy tapsot kapott elköszönés képpen a hálás közönségtől.

A huszadik Rockfarsangra egy meglepetéssel is készültek a szervezők. Az elmúlt két évtized fotói, videóanyagai segítségével összeállítottak egy múltidéző filmet. A közel 45 perces alkotásban a koncertsorozat legmeghatározóbb fellépői, törzsközönség tagjai, tudósítói szólaltak meg.

A házigazda Voices tagjai minden évben jó előre kitalálják, milyen jelmezzel lepik meg a rendezvény látogatóit. Most klasszikus, csíkos rabruhába öltöztek, koncertjük alatt pedig végig „karakterben maradtak”, és igazi börtönbandaként adták elő saját dalaikat és kedvenc slágereik feldolgozásait.

Egy évvel ezelőtt ismerhette meg az itteni közönség a Don’t stop the Queen zenekart, akik most már visszatérő vendégként szórakoztatták a halasi rockbulira érkezőket. Előadásukban legendás Queen-slágerek csendültek fel. Mint mondták, olyan nagy öröm a kiskunhalasi közönségnek zenélni, hogyha tehetik, ők ezentúl is minden év februárjában itt lesznek majd.

A Nova Prospect zenekar Kecskemétről érkezett a halasi színpadra. Énekesnőjük igazi energiabomba. Többször is a közönség soraiba szaladt, hogy ott énekeljen együtt a rajongókkal. A show-t különféle tárgyak segítségével tette még látványosabbá. Az egyik dal közben például egy buborékfújó géppel „lőtt” a hallgatóságra.

Idén is sokan neveztek a jelmezversenyre. Ötletes ruhák, félelmetes sminkek jellemezték a 2024-es versenyt. A háromtagú zsűri döntése alapján, a Gyűrűk Ura filmek gonosz mágusa, Saruman volt a legdizájnosabb, így ő kapta meg a hat doboz sört és a 10 ezer forintos éttermi utalványt.

Ezután kezdte meg a zúzást az éjszaka leginkább várt csapata, a Rómeó vérzik. Bő egyórás fellépésükön valamennyi ismert slágerük felcsendült. Énekesük többször is kifejtette, hogy olyan, mintha hazajönnének Kiskunhalasra.

A Trakto-Rock zenekar zárta a fellépők sorát. Valamikor éjfél után nem sokkal álltak színpadra. A legnagyobb hazai rock szerzemények szólaltak meg előadásukban. Igazi örömzenét hallhatott tőlük a közönség, érezhető volt, hogy szívvel-lélekkel csinálják mindazt, amit bemutattak.

A Halas Televízió stábja végig jelen volt az eseményen, több csapattal is készült interjú, amiket a Kultúrkép magazinban láthatnak majd az érdeklődők, a következő hetekben.

Még több cikk

Dallista a Korál együttessel

Dallista a Korál együttessel

Dallista Kovács Katival

Dallista Kovács Katival

Vasárnapi dallista július 21

Vasárnapi dallista július 21