Bulis szombat a főtéren
Kultúra

Bulis szombat a főtéren

A 45. Halasi Szüreti Fesztivál második estéje a zenéről és az önfeledt szórakozásról szólt. Helyi és országosan ismert előadók váltották egymást a Bethlen Gábor téri nagyszínpadon. A Kicsi Gesztenye Klub, az Animal Cannibals tagjai és Tolvai Reni is remek hangulatot teremtett a szeptemberi estében, éjszakában.

Sokan voltak kíváncsiak a Pavane zászlóforgató csoport műsorára. Évek óta visszatérő vendégei a Halasi Szüreti Fesztiválnak, ezúttal is egy színes, látványos, változatos műsorral érkeztek városunkba. Természetesen a jó hangulatot a csapat dobosai is fokozták.

Rengetegen imádják a Kicsi Gesztenye Klub karaktereit. Halas főtere is megtelt a mosolygós óriásbábok előadására. Jöttek a jól ismert dallamok, a kicsik, nagyobbak, gyerekek, szülők pedig együtt énekeltek a gyermekslágereket a színes karakterekkel.

Zenei időutazásra invitálták a közönség tagjait az Animal Cannibals tagjai. Három évtizeddel ezelőtt indultak el azon az úton, amiről azóta sem tértek le. Pár héten belül jelenik meg a 19. stúdióalbumuk, rajta vadonatúj slágerekkel. Halasi fellépésük során felidézték az elmúlt 3 évtized legismertebb dalait. Mondanunk sem kell, a Takarítónő is ott volt a repertoárban.

Tolvai Renivel, amióta megnyerte a Megasztárt, rengeteg dolog történt. Számos jól ismert dal köthető nevéhez, ezeket mind elénekelte a Bethlen Gábor téren. Az énekesnő fontosnak tartja, hogy a lehető legprofibb minőséget adja közönségének minden fellépésen, ezért most már kizárólag zenekarral áll színpadra.

A főtéri kisszínpadon is mindig történt valami. Amikor épp átállás volt a nagyszínpadon, akkor Nyitrai Nóri, vagyis DJ Goldyn pörgette napjaink legjobb slágereit, így a közönség egy percig sem unatkozhatott, miközben várta az újabb fellépőket.

Az éjszaka, a hagyományoknak megfelelően a Welcome Band koncertjével zárult. A késői időpont ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak, ezúttal milyen slágereket válogatott össze Nánai Ádám és barátai.

A Halas Televízió hétfői Hírnaplójában részletes összefoglalót láthatnak majd a Halasi Szüreti Fesztivál három napjáról.