Citeraszó, jókedv, baráti találkozó Balotaszálláson (galéria)
Kultúra

Citeraszó, jókedv, baráti találkozó Balotaszálláson (galéria)

Idén 55 esztendős a Balotaszállási Citerazenekar, ez volt az egyik aprópója annak, az egyébként hagyományos találkozónak, amely a vidámság, a közös muzsikálás, a jókedv,  a nótázás jegyében telt el. A házigazda balotaiak vendégeket hívtak a jeles alkalomból, így az együtt zenélés tovább építette az emberi kapcsolatokat is a jelenlévők örömére.

Balotaszálláson komoly hagyománya, múltja van a citerás találkozót. Az idén 55 éves Balotaszállási Citerazenekar és az önkormányzat közös rendezvényére ezúttal is hívtak vendégeket a házigazdák. Fellépett a Kisszállási Népdalkör, a mélykúti Szederinda Citerazenekar, a Tázlári Citerazenekar, a kunszentmiklósi Három Gál Formáció, a soltvadkerti Kútágas ’77 Citerazenekar, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola balotaszállási néptánccsoportja is. természetesen muzsikált, jókedvre derített a Balotaszállási Citerazenekar, Oláh György vezetésével.

Huszta István, polgármester, köszöntőjében elmondta, hogy a hagyományőrzés legrégebbi formája Balotaszálláson az a népzenei ünnep, amelyet korábban a Balotaszállási Asszonykórus, 11 éve pedig a citerazenekar szervez minden év augusztusában. A fellépő csoportok színvonalas előadásai után a résztvevőknek lehetősége nyílt néhány néptánclépés elsajátításra Juhász Eszter néptánctanár irányításával. A népzenei délután finom vacsorával, majd késő estig nyúló örömzenéléssel telt.