Csak abból tudsz adni, ami neked is van (galéria)
Kultúra

Csak abból tudsz adni, ami neked is van (galéria)

Ezzel a mottóval nyílt meg Czikkely Panni új kiállítása a kiskunhalasi Közösségek Házában. A péntek esti kulturális program jó hangulatáról a Rumba Gitana zenekar gondoskodott.

Színes rajzokkal, fotókkal és ezek egyvelegével telt meg a Közösségek Háza nagyterme pénteken este. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében nyílt meg Czikkely Panni legújabb tárlata. Azok, akik végignézik a képeket, átérezhetik, milyen művészeti korszakában is van éppen a fiatal alkotó.

- Ezek az elmúlt években készült munkáim, próbáltam a lehető legfrissebb képekkel érkezni. Konkrétan van olyan képem, ami múlt héten lett készen. Azt kívántam bemutatni az alkotásokon keresztül, hogy mik voltak azok a dolgok, amiket az elmúlt években képviseltem. Van egy visszatérő női motívumom, egy karakterem, ami több képen is megjelenik. Sokan ezt a lányt velem azonosítják, talán a hosszú haja miatt. Viszont nem én vagyok, hanem ezekkel a hosszú hajú női karakterekkel általában a szabadságot szeretném kifejezni – árulta el Panni.

Az est során a Rumba Gitana zenekar, melynek Panni is tagja, több dallal is meglepte a közönség tagjait.

- Egy ilyen koncertnek sokkal másabb a hangulata, mintha mondjuk, egy szabadtéri nagyszínpadon játszanánk. Sokkal bensőségesebb, meghittebb ez az egész. A kiállított képek között van több is, ami utólag, szándékosan a dalokhoz készült illusztráció gyanánt. Remekül kiegészíti egymást a két művészeti ág, a zene és a rajz – mondta Hegedűs Ákos zenész.

Panni szinte sosem áll le, mindig ötletel, dolgozik valamin. Már azt is jól tudja, mivel telik majd a következő néhány hónapja.

- Nagyon sok mindent nem hoztam most el magammal. Folyamatosan dolgozom, logótervezés, arculattervezés, illusztrálás teszi ki a mindennapjaimat. Ezen kívül nagy álmom, hogy visszatérjek a bútortervezéshez, ami ugye az eredeti végzettségem. Szóval bőven vannak terveim – tudtuk meg Pannitól.

A helyszínen készített felvételeinket és interjúinkat a Halas TV Kultúrkép magazinjában tekinthetik majd meg az érdeklődők.