Csengődi irodalmi est halasiakkal
Kultúra

Csengődi irodalmi est halasiakkal

A kiskunhalasi Gózon István Irodalmi Kör május közepén Csengődön járt szépirodalmi estéjével. Igyekezett népszerűsíteni a halasi parasztverselők költeményeit és saját verseiket. A csengődi kulturális esemény kiskunhalasi közreműködéséről Végső István, a Pásztortűz egyesület elnöke számolt be szerkesztőségünknek.

A csengődi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban sok helyi lakost vonzó műsorral érkezett a halasi irodalmi műhely. Monda Margit, az irodalmi kör alapítója ismertette tevékenységüket, majd stílusosan tagtársaik tolmácsolásában a halasi parasztverselőinktől olvastak fel költeményeket.

Majd Németh Kornélia állattörténetei közül az egykori, Juca nevű gímszarvastehenünkről szóló írásával vidámította közönségünket. A parasztköltők versein kívül mindannyian felolvasták saját költeményeiket is a hallgatóságnak. Így többek között a műsorvezető, Monda Margit részéről utolsóként elhangzott saját, Alföld című verse is.  A Pásztortűz Egyesületen belül működő Gózon István Irodalmi Kör estje kedélyes beszélgetéssel zárult a hallgatóság bevonásával.

Fotók: Pásztor Gergely