Csipkés siker az OMÉK-on
Kultúra

Csipkés siker az OMÉK-on

Idén is meghívást kapott a halasi csipke a kétévente megrendezett OMÉK-ra. Iparművészeti remekünk képviselői a Büszkeségeink a hungarikumok elnevezésű standon vettek részt a programon.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-et az Agrárminisztérium szervezte. Az idei rendezvény a Hungexpo területén párhuzamosan zajlott a vadászati kiállítással.

- Ehhez kapcsolódóan elsősorban állatalakos csipkéket mutattunk be a standunkon. Elvittük a szarvasos, turulmadaras, baglyos csipkéinket. Emellett ízelítőt adtunk az érdeklődőknek a legújabb ékszereinkből is. Október 7-től 10-ig, négy napon át fogadtuk a látogatókat – mondta Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

Az öltéseket is szemügyre vehette a közönség. Csipkevarrási bemutatót tartott Kardos Zsuzsanna művészeti vezető, Farkas Éva és Simon Annamária csipkevarró.

- Többen jelezték, hogy a közelmúltban országos médiában hallottak, láttak minket. Örömünkre nagyon sok látogató csodálta meg a standunkon iparművészeti remekünket – tájékoztatott Szécsiné Rédei Éva.

A standon a kalocsai és a matyó hímzés képviselői voltak a halasi csipke szomszédságában. Ezzel a nagyszabású rendezvénnyel zárták idei utazásaik sorát a Csipkeház dolgozói. A munka Kiskunhalason, a csipkeműhelyben folytatódik, ahol a csipkevarrók teljesítik a megrendeléseket.