Csomózással készült dísztárgyak
Kultúra

Csomózással készült dísztárgyak

Sokan nem is gondolnák, hogy csomózással milyen különleges dolgokat lehet készíteni. A Közösségek Házában működő makramé szakkör résztvevői éppen azt bizonyítják be, hogy nagyon sok szép, kézzel készült alkotás valósulhat meg a gondos kezek jóvoltából.

Hónapok óta nagy sikerrel működik a kiskunhalasi Közösségek Házában egy makramé szakkör, melynek során különleges alkotások készülnek hétről-hétre.

- A Nemzeti Művelődési Intézet országos programot indított el, ennek keretében tudott megvalósulni a kiskunhalasi makramé szakkör. A kezdeményezés célja, hogy a már meglévő értékekre felhívja az emberek figyelmét. Én a sok lehetőség közül a makramét választottam, mert azt tapasztaltam, hogy ismét divat lett így alkotni. Már gyermekkoromban is csodáltam, hogy a legtöbb otthonban volt ilyen technikával készített dísztárgy. Most pedig az itt jelenlévők készíthetnek hasonló dolgokat a heti foglalkozások keretében – árulta el Németh Szilvia a Halasi Városmenedzser Kft. programszervezője.

A résztvevők, saját bevallásuk szerint nagyon várják a heti találkozókat, hiszen véleményük szerint együtt, közösen alkotni és fejlődni a legjobb dolog.

- Jó lehetőségnek tartottam, hogy egy új kreatív foglalkozás keretében fejlesszem a képességeimet. Bár nagyon sok minden érdekel, egészen mostanáig ezt a területet egyáltalán nem ismertem. Remek szórakozás ez, hiszen jó közösség alakult ki, örömmel jövünk a Közösségek Házába minden alkalomkor. Mivel nulláról indultam, úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem a kezdetek óta. Itt megtanuljuk az alapokat, otthon pedig sokat gyakorolhatunk, így könnyedén tovább tudunk majd lépni a későbbiekben – nyilatkozta Ilcsik Annamária résztvevő.