Dóri beszambázott a Forrás-Új Tükör Klubba (galéria)
Kultúra

Dóri beszambázott a Forrás-Új Tükör Klubba (galéria)

Egy gyönyörű fiatal hölgy szambázott be a szó legszorosabb értelmében is a Forrás-Új Tükör Klubba, pontosabban a Közösségek Házának nagytermébe. Nem véletlen volt ez a kezdés, ugyanis Bakaity Dóra kiváló szambatáncos és nem mellesleg tanítja is ezt. A vérpezsdítő, lendületes bemutató után Dóri sok érdekességet elárult magáról, többek között megtudhattuk azt is, hogy 2012-ben a londoni olimpia nyitóünnepségén szerepelhetett.

Fejdísz, szárnyak, a test vonalát szorosan követő ruha, ehhez illeszkedő smink. Bakaity Dóra megadta a módját annak, hogy a Forrás-Új Tükör Klub vendégei már az első pillanatoktól kezdve odafigyeljenek rá. Persze a körítés mit sem érne, ha a brazil szambát nem olyan átéléssel adta volna elő a kiskunhalasi születésű táncos. Dóri vérében van a tánc, különösen a latin műfaj. Minden porcikájával élvezte a zenét, látszott, ő valóban átadja magát a művészetnek. Nem véletlen, hogy pár perc múlva hangosan tapsolt a közönség. Aztán az átöltözést követően sok minden megtudtunk még róla.

Ki gondolta volna például azt, hogy inkább a fiús dolgokat és a foci szerette. Aztán meglátott egy hirdetést, amelyet a Studio 2000 adott fel és rock and roll tanfolyamról szólt. Dóri hét osztálytársnőjével jelentkezett rá. Két évvel később Juhász Ágnes megkérdezte tőle, nem lenne-e kedve kipróbálni a társastáncot versenyzőként? Volt. Herczeg Szabolccsal több nemzetközi megméretésen is sikeresen szerepelt, akkoriban szerette meg a latin táncokat. Szegedi főiskolásként Móczó János is sokat segített neki. Fontos mérföldkő volt az életében London, ahová eredetileg három hónapra ment és hat évig maradt. Az angol főváros azért is jelentős számára, mert 2012-ben, az olimpia nyitóünnepségén is táncolhatott. Azt mondja élete nagy élménye volt. 

Évek óta Budapesten él, az Oktogon Tánc Centrumban tanít. Szívesen jön Kiskunhalasra, ahová rengeteg emlék köti. Édesanyja, édesapja, nevelőapja és nagymamája, Bakaityné Hujter Edit is itt él, őket, ha csak teheti meglátogatja. Bakaity Dóra közvetlenségével, a tánc iránti alázatával valószínűleg újabb halasi híveket szerzett a szambának. (További részletek a Halasi Tükörben és a Kultúrképben.)

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?