Együtt ünnepeltek a volt és jelenlegi kórustagok
Kultúra

Együtt ünnepeltek a volt és jelenlegi kórustagok

A Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus 40+ címmel tartott visszaemlékező kórustalálkozót a református templomban. A koncert érdekessége az volt, hogy a jelenlegi énekesek mellett több, korábbi kórustag is visszatért erre az alkalomra.

A pandémia nem tette lehetővé, hogy a kiskunhalasi Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus méltóképp megünnepelje fennállásának negyvenedik évfordulóját. Idén úgy határoztak, hogy bepótolják a jeles évfordulót, így született meg a 40+ kórustalálkozó ötlete.

- Már augusztus végén megkezdődtek a próbáink. Nagyon régen adatott meg nekünk, hogy ilyen körben együtt legyünk, találkozzunk. Sok szép emlékünk van, amiket csak így, ebben a formában érdemes felidézni. Vágytunk már egymás társaságára. A repertoár igen színes, hiszen minden korszakból igyekeztem műveket választani, éppen ezért leginkább hektikusnak nevezném a mostani koncertanyagot – árulta el Andáné Vastag Andrea kórusvezető.

A rendezvényen Arany-Michels Richárd helyettes elnök-lelkész, valamint Ulakcsainé lovas Jolán, a kórus korábbi tagja köszöntötték a megjelenteket.

Az est egyik díszvendége Kuzma Levente orgonaművész volt, aki most először játszott a református templom megújult hangszerén.

- Néhány évvel ezelőtt volt egy úgynevezett orgonamentő koncert itt, amikor is még a régi hangszeren játszottam. Most nagy öröm, hogy ezen a megszépült, hangzásában is teljesen megújult orgonán zenélhettem a közönségnek. A kiskunhalasi kórussal már nagyon régóta jó kapcsolatot ápolunk, örömmel fogadtam el a mai felkérésüket is – mondta az orgonaművész.

Helyszínen készített felvételeinket és interjúinkat a Halas TV Kultúrkép magazinjának egy későbbi adásában láthatják az érdeklődők.