Együtt zenélt Barna Domonkos és családja
Kultúra

Együtt zenélt Barna Domonkos és családja

Rendhagyó zenei élményben lehetett része azoknak, akik meghívást kaptak a Thorma János Múzeum nagytermében hallható koncertre. A Németországban élő Barna Domonkos és családtagjai hűsítő zenei élményre várták őket. A koncert során Bach – Csajkovszkij - Bartók műveket hallhatott a közönség.

A vendégeket Rékasiné Dr. Oláh Gizella köszöntötte, bevezetőjében elhangzott, hogy a Barna Domonkos a Neue Philharmonie Hamburg és a Klassiche Philharmonie Nordwest zenekarok gordonkaművésze, testvére Judit zongoraművész, az Egyesült Államokból érkezett erre a koncertre. Édesanyjuk, Dr. Barna Rezsőné gordonka és orgonaművész így gyermekeivel és unokáival zenélhetett együtt a közönség nagy örömére.

A család egy esküvőre jött haza, ekkor döntött úgy a Rékasi házaspár, hogy meglepetésből egy ilyen közös családi örömzenélést szervez számukra.

Együtt a család - Mohai Benjamin, Mohai Dominik, Mohai Barna Judit, Barna Domonkos, Barna Judit Anikó, Barna Benedek Anton, Dr. Barnáné Freivolt Valéria

A Barna család az ötvenes években Szank - Móricgáton élt, itt ekkor igen aktív zenei élet zajlott, a koncertek állandó résztvevői voltak a lelkes zenész családtagok. A zene meghatározóvá vált az életük során, gyermekeik, unokáik is mindannyian több hangszeren játszanak.