Éjféli mise
Kultúra

Éjféli mise

A megszokott tömött széksorok előtt a Faddi Istvánné vezette a kiskunhalasi Városi Vegyeskar vezette fel, hagyományosan, az éjféli misét az Alsóvárosi Katolikus Templomban.


Az ünnepélyes szertartáson Dr. Finta József általános helynök, plébános celebrált misét. Beszélt Jézusról, aki mindennapjaink aktív részese, egy tevékeny társ, a segítő, a megértő barát. "A mai ember szeretetre vágyik, ki van éhezve a biztonságra, a hűséges emberi kapcsolatokra" - fogalmazta meg az idei karácsony apropóján. "Ne féljünk bevallani emberi hiányosságainkat". - folytatta, arra célozva, hogy nagyon sokan nem merik vállalni gyengeségeiket, problémáikat, nem szembesülnek emberi félelmeikkel.

Azok, akik vállalják esetleges hiányosságaikat bátran támaszkodhatnak Jézus segítségére. Az ünnepélyes ceremónián a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógus énekkara közreműködött.
 
Az éjféli misét vasárnap 10 órakor láthatják kedves nézőink a Halas Televízióban. A helyszínen készült fotóink ITT tekinthetők meg!

Szöveg: Tóth István
Fotó: Pozsgai Ákos